Λαμπρός εορτασμός Αγίων Αναργύρων στη Μητρόπολη Νέας Ιωνίας

  • Dogma
χαλκίδος

Το απόγευμα της Τρίτης 30 Ιουνίου 2020, Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Εσπερινό του πανηγυρίζοντος Ι. Ναού Αγ. Αναργύρων Λουτρών Αιδηψού, συμπαραστατούμενος από Ιερείς της Περιοχής και κυρίως εκ της Αρχιερατικής Περιφερείας Αιδηψίων.

Κατά τη διάρκεια του κηρύγματος ο Σεβασμιώτατος μίλησε για το πρότυπο πίστεως των Αναργύρων Ιατρών, που προβάλλει η Εκκλησία μας και τόνισε πως όλοι οι χριστιανοί οφείλουμε να εφαρμόσουμε το παράδειγμα τους στον καθημερινό μας βίο, ιδιαίτερα τώρα που οι περιστάσεις μας καλούν να επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση μας με την αντιμετώπιση της ασθενείας, χωρίς βέβαια να παραθεωρούμε την θεόσδοτη ιατρική επιστήμη, αλλά κυρίως καλλιεργώντας την σχέση μας με τον Θεό, ο οποίος είναι ο δημιουργός, τροφέας, προνοητής ιατρός και σωτήρας όλου του κόσμου.

Μεταξύ των πιστών παρευρέθηκαν και ο Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού, κ. Ιωάννης Κοτζιάς με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Διοικητής της 4ης ΠΕΔΙΛΣ, Αρχιπλοίαρχος Χρήστος Κανάκης, συνοδευόμενος από εκπροσώπους Σωμάτων Ασφαλείας της περιοχής.

Τα ιερά αναλόγια διηκόνησαν ο Διευθυντής της Σχολής Βυζαντικής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως Φθιώτιδος και Λαμπαδάριος του Μητροπολιτικού Ι. Ν. Ευαγγελισμού Θεοτόκου Λαμίας, κ. Ανδρέας Ιωακείμ, οι Καθηγητές της Σχολής Βυζαντικής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, κ. Δημήτριος Παπαβασιλείου και κ. Παναγιώτης Αναστασίου πλαισιούμενοι από τους ιεροψάλτες του Ι. Ναού, αλλά και της γύρω περιοχής, που προσήλθαν να τιμήσουν με το τάλαντό τους τους πολιούχους της Λουτροπόλεως.

Την επομένη ημέρα, Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020 ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην πανηγυρίζουσα Ενορία Αγ. Αναργύρων Αγριοβοτάνου, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία, με συλλειτουργούς τον Αρχιμ. Νεκτάριο Ευγενικό-Ιεροκήρυκα, Πρωτοπρ. Ιωάννη Θάνο-Εφημέριο Ι. Ν. Ευαγγελισμού Θεοτόκου Ιστιαίας, τον Οικον. Αναστάσιο Χρήστου-Εφημέριο Ι. Ν. Αγ. Ιωάννου Χαλκίδος, τον Πρεσβ. Ευστάθιο Αναγνώστου-Εφημέριο της εκεί Ενορίας και τον Διάκ. Ευγένιο Τσάλλα.

Λίγο πριν την απόλυση ο Σεβασμιώτατος μίλησε επίκαιρα κάνοντας ερμηνευτική αναφορά στο αποστολικό ανάγνωσμα της ημέρας και τονίζοντας στη συνέχεια πως η αγάπη ήταν το κίνητρο της ανιδιοτελούς προσφοράς, αλλά και το κριτήριο συμπεριφοράς τους προς τους αδελφούς.

Ενώ αμέσως μετά χειροθέτησε Οικονόμο τον Εφημέριο της Ενορίας π. Ευστάθιο, ο οποίος συμπλήρωσε εννέα έτη ιερωσύνης, εκ των οποίων τα τελευταία έξι εργάζεται με επαινετή φιλοτιμία στην Ενορία Αγριοβοτάνου και διακρίνεται για την φιλομάθειά του, αφού, χωρίς να υπολογίζει την απόσταση, συμμετέχει, ως σπουδαστής της Σχολής Νοηματικής Ελληνικής Γλώσσης της Ι. Μητροπόλεως.

Μεταξύ των συμμετεχόντων στην πανήγυρη πιστών, παρευρέθηκε και η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Μαρία Αναγνώστου, ενώ τα ιερά αναλόγια διηκόνησαν οι καθηγητές της Σχολής Βυζαντικής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως κ. Παναγιώτης Αναστασίου και κ. Γαβριήλ Μαυρομάτης.

Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Κατσαρός, Θωμάς Χατζής.

TOP NEWS