Λαμπρός εορτασμός Αγίου Νικολάου στο ναύσταθμο Σαλαμίνας

  • Dogma
σαλαμίνας

Η μνήμη του Αγίου Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας  εορτάστηκε με κάθε μεγαλοπρέπεια στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας στον φερώνυμο Ιερό Ναό Του.

Την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου έγινε υποδοχή στο Α/Σ από τον Αρχηγό Στόλου της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας  Γοργουπηκόου εκ Μικράς Ασίας και των Ιερών Λειψάνων Αγίου Παντελεήμονος και Αγίων Αναργύρων τα οποία φυλάσσονται στον Ι. Ν. Αγίου Ευσταθίου της Ι. Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας & Φιλαδελφείας και θα παραμείνουν στο Ναό για προσκύνηση μέχρι και την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου το πρωί.

Την παραμονή της εορτής 5 Δεκεμβρίου τελέσθηκε ο  Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία και Θείο κήρυγμα.

Την Κυριώνυμη ημέρα 6 Δεκεμβρίου τελέσθηκε ο Όρθρος και  Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ζάμπιας κ. Ιωάννης και συλειτουργούντων του Διευθυντή των στρατιωτικών Ιερέων ΓΕΕΘΑ Πρωτ/τερου Νικολάου Γουρδούπη και του Στρατιωτικού Ιερέως του Α/Σ Αρχ/του Αλέξιου Ιστρατόγλου  .

Στο τέλος ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου.

Τιμές απεδώθησαν από την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, άγημα του ΠΝ και με συριγμούς των πολεμικών πλοίων των ορμούντων στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας.

Στις Ιερές Ακολουθίες συμμετείχαν, Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Ναύτες και πολιτικό προσωπικό που υπηρετεί στο Αρχηγείο Στόλου και στο Ναύσταθμο αλλά και κάτοικοι της νήσου Σαλαμίνας.

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ