Λαμπρός εορτασμός προστάτου γουνοποιών στην Καστοριά

  • Dogma
καστοριά

Τις εορταστικές εκδηλώσεις τιμούν τόσο οι άρχοντες του τόπου, όσο κατεξοχήν οι γουναράδες που συρρέουν στον γραφικό Ιερό Ναό του Προφήτου Ηλιού με την πανέμορφη θέα, προκειμένου να συμπανηγυρίσουν τον Προφήτη της Παλαιάς Διαθήκης.

Έτσι, και φέτος ο Πανηγυρικός Εσπερινός τελέστηκε χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Σεραφείμ συνευχομένων πολλών Κληρικών της Μητροπόλεως.

Η Αρτοκλασία εψάλη στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού, όπου ο Σεβασμιώτατος κήρυξε από του μαρμάρινου βήματος τον θείο λόγο. Αναφέρθηκε εκτενώς στην παρουσία της πρόνοιας του Θεού στην ζωή των πιστών, ιδιαιτέρως δε στη ζωή του Προφήτου Ηλιού όπου, κατά τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο, η άλογος και η έλλογος φύση, κατά θεία πρόνοια, έθρεψε τον Προφήτη τον καιρό της ανομβρίας.

Την κυριώνυμη ημέρα, Σάββατο 20 Ιουλίου 2019, ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας η οποία τελέστηκε στον ως άνω Ιερό Ναό.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του μίλησε για τα χαρακτηριστικά του τιμωμένου Αγίου, δηλαδή την πίστη, τον ζήλο, την προσευχή και την άσκηση, χαρακτηριστικά τα οποία οφείλουν να συνοδεύουν και τη δική μας ζωή. Δεν παρέλειψε δε να εκφράσει τις ευχές του στους γουναράδες για ευόδωση των έργων τους και υγεία με τις πρεσβείες του Άγιού τους.

TOP NEWS