Λαμπρός εορτασμός της Παντανάσσης στην Πάτρα (ΦΩΤΟ)

  • Δόγμα

Ο κ. Χρυσόστομος στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ανέγνωσε την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου, σχετικά με την προστασία του αγέννητου παιδιού και την αποφυγή των εκτρώσεων.

Στον περικαλλή και περιάκουστο, στον ιστορικό και εμβληματικό Ιερό Ναό της Παναγίας της Παντανάσσης των Πατρών, εορτάσθηκε πανευφροσύνως και πανδήμως η εορτή του Γενεσίου της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Πλήθη πιστών συγκεντρώθηκαν στον Ιερό Ναό κατά τις ημέρες των εορτασμών για να ασπασθούν το περίπυστο και θαυματουργό εικόνισμα της Παναγίας.

Στον πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε και μίλησε ο Επίσκοπος Ευκαρπίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Ιερόθεος, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία της εορτής και βάσει αγιογραφικών χωρίων ανεφέρθη στο πανάγιο Πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου. Συγχοροστατούντος του Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.

Ανήμερα, χοροστάτησε στον Όρθρο και προέστη της Θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, συλλειτουργούντος του Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

Ο κ. Χρυσόστομος στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ανέγνωσε την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου, σχετικά με την προστασία του αγέννητου παιδιού και την αποφυγή των εκτρώσεων.

Επίσης, εν ολίγοις ανεφέρθη στην υπόθεση της Εορτής και ευχήθηκε στους Ιερείς και στο προσωπικό του Ναού τα δέοντα, αφού επαίνεσε τον πατραϊκό λαό για την αθρόα συμμετοχή του στον εορτασμό.

Την Ιερά Αγρυπνία τέλεσε ο Αρχιμ. π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, ο οποίος εν πληθούση Εκκλησία, κήρυξε τον θείο λόγο.

Στον μεθέορτο Εσπερινό και στην Ιερά Παράκληση χοροστάτησε και μίλησε ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.

Στην παλαίφατη Ιερά Μονή Φιλοκαλίου (Μετόχιον της Ιεράς Μονής Μαρίτσης) χοροστάτησε και μίλησε εν πληθούση Εκκλησία ο Επίσκοπος Ευκαρπίας κ. Ιερόθεος, ενώ τους ύμνους απέδωσε ο Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και Νομικός Σύμβουλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών κ. Πέτρος Ρηγάτος μετά της συνοδείας του.

TOP NEWS