Λαμπρός εορτασμός των Αγίων Πάντων στην Καστοριά

  • Dogma
πάντων

Με ξεχωριστή λαμπρότητα τιμήθηκε η εορτή των Αγίων Πάντων στην Καστοριάς, με επίκεντρο του εορτασμού τον ομώνυμο Ιερό Ναό της πόλεως Καστοριάς.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.
Πλήθος Ιερέων της Μητροπόλεως και εκατοντάδες πιστοί συμμετείχαν στην Ακολουθία του Εσπερινού, ενώ είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν πολλά τεμάχια Ιερών Λειψάνων Αγίων της Εκκλησίας μας.

Ανήμερα της εορτής το πρωί τελέσθηκε ο Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Μητροπολίτου κ. Σεραφείμ.

Στο λόγο του ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την εορτή των Αγίων Πάντων και τόνισε πως θα πρέπει ως ορθόδοξοι χριστιανοί να τιμούμε τους Αγίους μιμούμενοι τη ζωή τους.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε δέηση υπέρ των αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας και διαβάστηκε η διαταγή του Αρχηγού της ελληνικής Αστυνομίας.

Ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ ευχαρίστησε και συνεχάρη τους Εφημερίους του Ιερού Ναού και τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου για την άψογη συνεργασία και διοργάνωση της πανηγύρεως του Ιερού Ναού.

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ