Λαμπρός εορτασμός Υπαπαντής του Κυρίου στο Γύθειο

  • Dogma
γύθειο

Με τη δέσουσα θρησκευτική κατάνυξη και την παρουσία πλήθους πιστών εορτάστηκε στο Γύθειο η εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου.

Στο κατάμεστο κόσμου Μητροπολιτικό Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου, στο Γύθειο, τελέστηκε ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός για την εορτή της Υπαπαντής του Χριστού, πολιούχου του Γυθείου.

Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος πλαισιωμένος από ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως, το θείο λόγο κήρυξε ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Ανδρέας Μπολοβίνος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος στους δρόμους του Γυθείου, με τη συμμετοχή αντιπροσωπείων σχολείων της πόλης, της Φιλαρμονικής του Δήμου Ανατολικής Μάνης, τιμητικού αγήματος από το 3ο Τάγμα ΚΕΕΜ Γυθείου και πλήθους πιστών.

Το παρόν έδωσαν ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης κ. Ανδρεάκος, η αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Λακωνίας κα Τζανετέα,  ο αντιπεριφερειάρχης πρωτογενούς τομέα κ. Στρατηγάκος, ο Διοικητής της Στρατιωτικής Φρουράς Λακωνίας Ταξίαρχος κ. Σκορδάς, ο Εισαγγελέας Πλημμελιοδικών Γυθείου κ. Αδάμης, ο Διοικητής του 3ου Τάγματος ΚΕΕΜ Γυθείου αντισυνταγματάρχης κ. Μπαλτάς, ο Λιμενάρχης Γυθείου πλωτάρχης κ. Γιαννουράκος, ο Διοικητής της Π.Υ. Γυθείου πυραγός κ. Γραφάκος, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

Πηγή: githio-click

 

TOP NEWS