Λαμπρός εσπερινός Αγίου Ανδρέα Κρήτη στο Αρκαλοχώρι

  • Dogma
ανδρέα

Με θρησκευτική ιεροπρέπεια τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Ανδρέα του Αρχιεπισκόπου Κρήτης του Ιεροσολυμίτου στο Αρκαλοχώρι.

Την Κυριακή 3 Ιουλίου και ώρα 6:30 το απόγευμα,  πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της Ιεράς Εικόνας Παναγίας της Ελεούσης την οποία συνόδευσε ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος.

Μετά τη δοξολογία τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη των θυμάτων της Μικρασιατικής καταστροφής και ακολούθησε ο πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του  Ποιμενάρχου Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέα και  συμπροσευχομένων του  Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου και του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης κ. Κυρίλλου.

Ο  Ποιμενάρχης Αρκαλοχωρίου μίλησε καταλλήλως στο πολυπληθές εκκλησίασμα αναφερόμενος στη βιωτή του εορταζόντος Αγίου, αλλά και για την Ιερά Εικόνα της Παναγίας όπου έφεραν οι πρόσφυγες κατά τον διωγμό τους από την Μικρά Ασία. Τέλος, ευχαρίστησε τους παρισταμένους Αρχιερείς, κληρικούς και λαϊκούς και τις αρχές του τόπου για την παρουσία τους.

Στον κ. Ανδρέα εξέφρασε τις εόρτιες ευχές του ο Αρχιεπίσκοπος Κρητης κ. Ευγενιος που αφίχθη κατά την ακολουθία του εσπερινού.

Ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Ανδρέα και της Εικόνας Παναγίας της Ελεούσης στους κεντρικούς δρόμους της πόλεως.

Παρέστησαν: ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Πανοσ. Αρχιμ. Μεθόδιος βερνιδάκης, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης Πανοσ. Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Επανωσύφη Πανοσ. Αρχιμ. Βαρθολομαίος Βογιατζόγλου, ο Υπογραμματεάς της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου Πανοσιολ. Αρχιμ. Νήφων Βασιλάκης, ο Ιεροκήρυκας και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης Πανοσιολ. Αρχιμ. Νικηφόρος Κουνάλης, ο Δήμαρχος Μίνωα πεδιάδος κ. Μανόλης Φραγκάκης, οι βουλευτές Ηρακλείου: κ. Μάξιμος Σενετάκης, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, κ. Σωκράτης Βαρδάκης και ο κ. Νικόλαος Ηγουμενίδης, οι πρώην Βουλευτές κ. Μανόλης Στρατάκης και κ. Μαρία Σκραφνάκη, ο διοικητής της 133 Σ.Μ. Σμήναρχος Ιωάννης Μαλισιώτης και εκπρόσωποι πολιτικών φορέων και τοπικών συλλόγων.

TOP NEWS