Λαμπρός ο Αγιασμός των Υδάτων σε όλη την Ελλάδα- Φωτογραφίες

  • Dogma
θεοφάνεια

Από τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι η Πατριαρχική Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων, χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου και η Ρίψη του Τιμίου Σταυρού στον Κεράτιο Κόλπο.  

Με λαμπρότητα τελέστηκε ο καθιερωμένος αγιασμός των υδάτων για τα Θεοφάνεια σε όλη την Ελλάδα και δεν ήταν λίγοι οι τολμηροί πιστοί που βούτηξαν για να πιάσουν τον σταυρό.

Από το πρωί η προσέλευση των πιστών για τον εορτασμό των Θεοφανείων ήταν μεγάλη, ενώ το παρών έδωσαν εκπρόσωποι της πολιτικής και αυτοδιοικητικής ηγεσίας.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, παρευρέθηκε στον αγιασμό των υδάτων στο Ρέθυμνο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα Χανιά, όπου το απόγευμα θα συναντήσει τον Άντονι Μπλίνκεν. Ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Νίκος Ανδρουλάκης παρέστησαν στη θεία λειτουργία στο Φανάρι. Ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, εκπρόσωποι της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης ήταν στον αγιασμό των υδάτων για τα Θεοφάνεια στη Δεξαμενή Αθηνών.

«Το φως των Θεοφανείων στέλνει ένα ισχυρο μήνυμα ελπίδας για τον τόπο μας», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δήλωσή του μετά την τελετή αγιασμού των υδάτων στα Χανιά, λίγες ώρες πριν την συνάντησή του με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ, Άντονι Μπλίνκεν.

Τον Τίμιο Σταυρό έπιασε και ανέσυρε από τα νερά του Θερμαϊκού ο αθλητής υδατοσφαίρισης και φοιτητής στο μαθηματικό του ΑΠΘ Στέργιος Παγωνίδης. Στον Πειραιά, άνδρες του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων βούτηξαν.

TOP NEWS