Με λαμπρότητα η υποδοχή της εικόνας του Αγίου Γεωργίου στα Καλάβρυτα

  • Dogma
καλάβρυτα

Με λαμπρότητα και κάθε απαιτούμενη θρησκευτική ευλάβεια τα Καλάβρυτα υποδέχτηκαν την Ιερά Εικόνα του Αγίου Νεκταρίου, στον Ιστορικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Φροξυλιάς Τουρλάδας.

Σε τοπίο ομιχλώδες, αλλά με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα,  έγινε η υποδοχή και μόνιμη εγκατάσταση της δωρηθείσας ιεράς εικόνας του Αγίου Νεκταρίου στον Ιστορικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Τουρλάδας στα Καλάβρυτα.

καλάβρυτα unnamed-3 unnamed-6

Η εικόνα αποτελεί δωρεά του π. Νεκταρίου Βιτάλη, Καθηγουμένου του Ιερού Προσκυνήματος του Αγίου Νεκταρίου Καμάριζας Λαυρίου, με την έγκριση του Σεβ. Μητροπολίτη Λαυρεωτικής.

Η εικόνα μεταφέρθηκε από την Αθήνα συνοδεία δεκάδων πιστών ενώ η υποδοχή στο χώρο του Μνημείου της Φροξυλιάς, έγινε από τον Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο της Ιστορικής Μονής Αγίας Λαύρας  π. Ευσέβιο Γιαννακόπουλο, εκπροσωπώντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβρόσιο και τον τοπικό Κλήρο.

καλάβρυτα unnamed-8 καλάβρυτα unnamed-5 unnamed-4

Την Ιερά Εικόνα παρέλαβαν φουστανελοφόροι νέοι του Πολιτιστικού Συλλόγου Κλειτορίας και παρουσία του Δημάρχου Καλαβρύτων κ. Λαζουρά και των αρχών του Δήμου μεταφέρθηκε εν πομπή στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου.

Στον Ιερό Ναό μετά την τοποθέτηση της Εικόνας σε ειδηκή προθήκη, τελέστηκε Δοξολογία και Θεία Λειτουργία ενώ τέθηκαν σε προσκύνημα του Ιερά Λείψανα του Αγίου Γεωργίου.

Ο ιστορικός Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου μετά από σχετική απόφαση θα εορτάζει στις 3 Σεπτεμβρίου εκάστου έτους, ημέρα ανακομιδής του Λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου.

TOP NEWS