Λαρίσης Ιερώνυμος: Η η ασκητική υπάρχει για να τονώνεται η προσευχή – Φωτογραφίες

  • Dogma
λαρίσης

Στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Αγίων Αντωνίων Αγιάς μετέβη ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος.

Ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου και χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό, κατόπιν προσκλήσεως του Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου, ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει τη μνήμη των προστατών Αγίων της επαρχίας της Αγιάς, του ασκητή της ερήμου Αγίου Αντωνίου του Μεγάλου, ασκήσαντος τον 4ο αιώνα, και του Οσίου Αντωνίου του Νέου του εν Βεροία, ασκήσαντος στη Βέροια τον 10ο αιώνα.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Λαρίσης αναφέρθηκε στην ασκητική της ορθοδοξίας εξαιτίας του μεγάλου Αντωνίου και του οσίου Αντωνίου του νέου, τόνισε ότι η ασκητική υπάρχει για να τονώνεται η προσευχή και η προσευχή υπάρχει για να μαθαίνει ο άνθρωπος να αντέχει σε όλες τις αντιξοότητες της ζωής και να καταξιώνεται του παραδείσου.

Ακολούθησε η μεγαλοπρεπής λιτανεία στους δρόμους της Αγιάς, παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της περιοχής, ενώ στην ειδικά διαμορφωμένη εξέδρα στο προαύλιο του Ναού τελέστηκε η ακολουθία της αρτοκλασίας, ενώ προ της απολύσεως ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Δημητριάδος Αρχιμ. κ. Δαμασκηνός Κιαμέτης ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη Λαρίσης για την ευλογητή του παρουσία.

TOP NEWS