Λαρίσης Ιερώνυμος: Η πανδημία δεν έχει τελειώσει και οφείλουμενα τηρούμε τα μέτρα

  • Dogma
λαρίσης

Τελέστηκε μέσα στη Διακαινίσιμο Εβδομάδα ο μεθέορτος εσπερινός και η ιερά λιτανεία της θαυματουργού εικόνας της Παναγίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Λαρίσης.

Πλήθος πιστών προσήλθαν για να λιτανεύσουν την αγαπημένη Παναγία των Λαρισαίων, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου και παρουσία των αρχόντων της πόλεως.

Νέοι της ενορίας, κρατώντας τα λάβαρα αλλά και την σημαία της πατρίδας μας, έδωσαν μία ξεχωριστή εικόνα και μαρτυρία στη γειτονιά της πόλεως μας.

Προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος, στη σύντομη προσφώνησή του δόξασε τον Άγιο Τριαδικό Θεό και την Υπεραγία Θεοτόκο για το ότι φέτος αξιωθήκαμε να επαναλάβουμε μετά από δύο χρόνια αδυναμίας την πάνδημη λιτάνευση της Ιεράς της Εικόνας στη συνοικία που το όραμα της μοναχής Θεοφανείας την υπέδειξε και ανευρέθη.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε την ευλογία της Παναγίας σε όλους τους συλλιτανευτές και υπενθύμισε πως φέτος λείπουν άνθρωποι που χάθηκαν αδίκως. Τόνισε δε πως η πανδημία δεν έχει τελειώσει και οφείλουμε να τηρούμε ακόμα τα υγειονομικά μέτρα.

TOP NEWS