Λαρίσης Ιερώνυμος: Στον Σταυρό του Χριστού πρέπει να σταυρωθούν τα πάθη και ο κακός μας εαυτός

  • Dogma
λαρίσης

Ο Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στον Σταυρό του Χριστού, επί του οποίου πρέπει να σταυρωθούν τα πάθη και ο κακός μας εαυτός, αλλιώς οι συνέπειες δεν είναι μόνο πνευματικές αλλά και κοινωνικές και περιβαλλοντικές και επηρεάζουν την καθημερινότητα μας.

Στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Λαρίσης, χοροστάτησε στον Όρθρο και στην τελετή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού και τέλεσε την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στον Σταυρό του Χριστού, επί του οποίου πρέπει να σταυρωθούν τα πάθη και ο κακός μας εαυτός, αλλιώς οι συνέπειες δεν είναι μόνο πνευματικές αλλά και κοινωνικές και περιβαλλοντικές και επηρεάζουν την καθημερινότητα μας. Αναφέρθηκε επίσης στην ανθρώπινη απληστία η οποία είναι η κύρια αιτία της κλιματικής αλλαγής.

Τόνισε πως ο άνθρωπος αντί για διαχειριστής και οικονόμος της φύσεως κατέστη εξουσιαστής και καταχραστής. Τέλος θύμισε στους πιστούς την λαϊκή παροιμία ότι καθένας κοιμάται όπως στρώνει.

TOP NEWS