Λευκάδος: «Να αποβλέπετε σ’ Εκείνον με πίστη και ελπίδα για να είναι η πορεία σας Θεάρεστη»

  • Dogma

«Μη χάσετε τον ανοδικό σας προσανατολισμό, παιδιά μου! Σ’ Εκείνον να αποβλέπετε με πίστη και ελπίδα και η πορεία σας θα είναι πάντοτε Θεάρεστη, αξιόλογη, πλούσια και καρποφόρα» επεσήμανε ο μητροπολίτης Λευκάδος στο συγχαρητήριο μήνυμά του προς τους επιτυχόντες των Πανελληνίων εξετάσεων.

Dogma Newsdesk

«Μη χάσετε τον ανοδικό σας προσανατολισμό, παιδιά μου! Μη λείψει από το οπτικό σας πεδίο το αληθινό Φως των οφθαλμών σας, η Πηγή της Σοφίας και της Γνώσεως. Σ’ Εκείνον να αποβλέπετε με πίστη και ελπίδα και η πορεία σας θα είναι πάντοτε Θεάρεστη, αξιόλογη, πλούσια και καρποφόρα» επεσήμανε ο μητροπολίτης Λευκάδος στο συγχαρητήριο μήνυμά του προς τους επιτυχόντες των Πανελληνίων εξετάσεων.

Όσον αφορά εκείνους που δεν τα κατάφεραν την πρώτη φορά, είπε τα εξής «Μερικοί θα χρειαστούν ίσως μια δεύτερη προσπάθεια ή ένα διαφορετικό προσανατολισμό. Έχουν κερδίσει όμως ως εφόδια πολύτιμα στο δισάκι τους την εμπειρία της διαδρομής και την άσκηση στη σπουδή και στη μελέτη».

Κανείς μη νομίσει όμως ότι έφτασε σε κάποιον σταθμό τερματικό! Δεν το επιτρέπουν πρώτα – πρώτα οι καιροί, που προβάλλουν ολοένα μπροστά μας, ως προκλήσεις, δεδομένα συνεχώς μεταβαλλόμενα, νέους καρπούς της επιστημονικής έρευνας, καινούριες συνθήκες ζωής. Ύστερα, από τη φύση του, το ταξίδι της ανθρώπινης γνώσης δεν έχει τέλος..».

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ:

Αγαπητά μου παιδιά,
Η ανακοίνωση των ονομάτων των φετινών εισακτέων στις Ανώτερες και Ανώτατες Σχολές της πατρίδος μας σήμανε, για τους περισσότερους από σας, την άφιξη στον σημαντικότερο σταθμό του, δωδεκάχρονου και πλέον, ταξιδιού της σχολικής σας πορείας.

Μερικοί θα χρειαστούν ίσως μια δεύτερη προσπάθεια ή ένα διαφορετικό προσανατολισμό. Έχουν κερδίσει όμως ως εφόδια πολύτιμα στο δισάκι τους την εμπειρία της διαδρομής και την άσκηση στη σπουδή και στη μελέτη.

Κανείς μη νομίσει όμως ότι έφτασε σε κάποιον σταθμό τερματικό! Δεν το επιτρέπουν πρώτα – πρώτα οι καιροί, που προβάλλουν ολοένα μπροστά μας, ως προκλήσεις, δεδομένα συνεχώς μεταβαλλόμενα, νέους καρπούς της επιστημονικής έρευνας, καινούριες συνθήκες ζωής. Ύστερα, από τη φύση του, το ταξίδι της ανθρώπινης γνώσης δεν έχει τέλος. Ο άνθρωπος είναι ισόβιος αναζητητής· «μικρός ταξιδευτής του άπειρου και της βροχής», κατά την ποιητική έκφραση. Η πυξίδα του είναι στραμμένη στον Ουρανό, προς το Αιώνιο και το Αληθινό, έστω κι αν τα σύννεφα θολώνουν καμιά φορά το οπτικό πεδίο της ψυχής του.

Αγαπητά μου παιδιά,
Πατρικά όλους σας συγχαίρω! Εσάς προσωπικά, αλλά και τις οικογένειές σας που σας προσπόρισαν τον, απαραίτητο για το ταξίδι σας, αξιακό εξοπλισμό και εναγώνια συμπορεύθηκαν σε κάθε σας βήμα, κρατώντας διακριτικά το μαξιλάρι της στοργής. Το ίδιο και τους καθηγητές σας, που σας προμήθευσαν το χάρτη για την οδοιπορία σας, τα αναγκαία γνωστικά εφόδια. Το ίδιο και τους πνευματικούς σας πατέρες, που φρόντιζαν να μαγνητίζεται πάντοτε από τη Χάρη του Θεού η πνευματική σας πυξίδα.

Με αγάπη πολλή σας υπενθυμίζω παράλληλα: μη χάσετε τον ανοδικό σας προσανατολισμό, παιδιά μου! Μη λείψει από το οπτικό σας πεδίο το αληθινό Φως των οφθαλμών σας, η Πηγή της Σοφίας και της Γνώσεως. Σ’ Εκείνον να αποβλέπετε με πίστη και ελπίδα και η πορεία σας θα είναι πάντοτε Θεάρεστη, αξιόλογη, πλούσια και καρποφόρα.
Εμείς θα χαιρόμαστε συνεχώς με την πρόοδό σας και θα διατηρούμε πάντοτε ανοιχτή την πόρτα της καρδιάς και του Επισκοπείου μας για τον καθένα σας!

TOP NEWS