Λείψανο του Αγίου Γεωργίου στη Μητρόπολη Δημητριάδος

  • Dogma
δημητριάδος

Η Μητρόπολη Δημητριάδος και συγκεκριμένα η ενορία του Αγίου Κωνσταντίνου υποδέχεται ιερό Λείψανο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίο.

Την μνήμη των Αγίων Θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης πανηγυρίζει η Εκκλησία μας την Δευτέρα 21/5. Επίκεντρο του εορτασμού στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος θα είναι ο περικαλλής Ιερός Ναός Αγίου Κωνσταντίνου Βόλου, όπου την παραμονή της εορτής, θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Στις 12μ. θα πραγματοποιηθεί, στα προπύλαια του Ναού η επίσημη Υποδοχή της αριστεράς χείρας του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, η οποία φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Μεγάλης Παναγίας Σάμου.

Στις 7μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, θ’ ακολουθήσει η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και του Αγίου Γεωργίου στην παραλία της πόλης, με κατεύθυνση στο μνημείο των Ηρώων, όπου θα τελεστεί Αρτοκλασία.

Στις 9.30μ.μ. θα ξεκινήσει Ιερά Αγρυπνία, η οποία θα απολύσει στις 12.30π.μ.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Στις 7μ.μ. θα ψαλεί ο Μεθεόρτιος Πανηγυρικός Εσπερινός και αμέσως μετά, στο προαύλιο του Ναού, θα πραγματοποιηθεί μεγάλη Πολιτιστική Μουσικοχορευτική εκδήλωση, με την συμμετοχή σαράντα (40) και πλέον Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής μας, σε συνεργασία με τον φορέα Πολιτισμού της Τοπικής μας Εκκλησίας «Μαγνήτων Κιβωτός». Θα ακολουθήσει παραδοσιακό πανηγύρι.

Ολόκληρο το πρόγραμμα των ιερών Ακολουθιών και των πολιτιστικών εκδηλώσεων της Πανηγύρεως του Ναού δημοσιεύεται ΕΔΩ.

Την μνήμη των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης πανηγυρίζουν επίσης:

Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βελεστίνου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου,, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βρυναίνης

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Της ιεράς Πανηγύρεως θα προεξάρχει ο Πρωτ. Βασίλειος Ακριβόπουλος, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γαύριανης

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Νεκταρίου Υφαντίδη, Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Παναγίας Άνω Ξενιάς, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτ. Γεωργίου Μπέκα, Αρχιερατικού Επιτρόπου Αλμυρού, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης 111Π.Μ.

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Παμφίλου Κοιλιά, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Μαράθου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτ. Χρήστου Παλάγγα, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτ. Θεοδώρου Μπατάκα, ο οποίος θα ομιλήσει.

δημητριάδος

TOP NEWS