Λειτουργικές παρουσίας Χαλκίδος Χρυσοστόμου

  • Dogma
χαλκίδος

Το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Μαΐου 2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στην Βόρειο Εύβοια, όπου και προσέφερε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, με την συλλειτουργία Κληρικών του και την συμμετοχή ευσεβών πιστών της θεοσώστου Επαρχίας μας

Το Σάββατο 5 Μαΐου το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Χαλκίδος λειτούργησε στην Ιερά Μονή Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Ροβιών, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, τον Ιεροκήρυκα Αρχιμ. Δαμασκηνό Μάκρα και τον Διάκ. Νικόλαο Πριμηκύριο.

Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχε σύσσωμη η υπό την Γερόντισσα Χρυσοβαλάντη αδελφότητα της Ι. Μονής και πολλοί ευσεβείς προσκυνητές Αυτής, ενώ προ της Απολύσεως ετελέσθη και το ετήσιο μνημόσυνο της αοιδ. Ευθυμίας Παπαχρήστου.

Την επομένη ημέρα, Κυριακή 6 Μαΐου 2018 ο Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος από τον Διάκονό του Νικόλαο, μετέβη στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λιχάδος, όπου χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία, με την συλλειτουργία και των Αρχιμ. Δαμασκηνού Μάκρα, Αρχιμ. Ιωάννου Βουτσιλάκου και Πρεσβ. Βασιλείου Σταθαρά.

Την ιερά υμνωδία διηκόνησε ο Πρωτοψάλτης της Ενορίας κ. Αθανάσιος Παπαγεωργίου, ενώ στην Θεία Λειτουργία, προ της Απολύσεως της οποίας ετελέσθη και το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του αοιδίμου Εφημερίου της Ενορίας Ιερέως Θεοδώρου Μπούρα – Οικονόμου, συμμετείχαν και πολλοί ευλαβείς πιστοί.

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ