Λειτουργικές παρουσίες Χαλκίδος Χρυσοστόμου την Δ’ Κυρικαή των Νηστειών

  • Dogma
χαλκίδος

Το πρωί της Δ΄ Κυριακής των Νηστειών 7 Απριλίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου της γενετείρας του, Βασιλικό Χαλκίδος, συλλειτουργούντων του Αρχιμ. Μεθοδίου Φουντούλη- Εφημερίου του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Ν. Αρτάκης, του Εφημερίου της Ενορίας Πρωτοπρεσβ. Κωνσταντίνου Λοβέρδου και των Διακ. Νικολάου Πριμηκύριου και Ευγενίου Τσάλλα.

Πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, στην οποία συμμετείχε και κοινώνησε των ιερών Μυστηρίων πλήθος πιστών ανθρώπων, ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο και με αφορμή την διατεταγμένη ευαγγελική περικοπή (Μρκ. 9, 17-31), αναφέρθηκε στην παιδαγωγική μέθοδο, την οποία μετέρχεται ο Ιησούς Χριστός για να μας καλλιεργήσει στην πίστη προς τον Θεό, με την οποία μπορούμε να κατορθώσουμε τα πάντα, ενώ αμέσως μετά προεξήρχε στα μνημόσυνα κεκοιμημένων Ενοριτών.

Μετά την Θεία Λειτουργία μετέβη στον Ιερό Ναό Αγ. Νικολάου Χαλκίδος, όπου προεξήρχε στην Δοξολογία για την απελευθέρωση της Εύβοιας από τον Οθωμανικό ζυγό, στην οποία εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ευβοίας κ. Μιχαήλ Βαρυτιμίδης, και ακολούθως στην επιμνημόσυνη Δέηση για την ανάπαυση των ψυχών των υπέρ Πίστεως και Πατρίδος πεσόντων Ηρώων.

Το απόγευμα της ιδίας, πάλι στον Ι. Ναό του Αγ. Νικολάου Χαλκίδος, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Ε΄ Κατανυκτικό Εσπερινό, κατά τη διάρκεια του οποίου ο προσκεκλημένος ομιλητής του Σεβασμιωτάτου, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π. Ιάκωβος Κανάκης-Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως ανέπτυξε εύστοχα το θέμα «Η προσευχή κατά τον Άγιο Ιωάννη της Κλίμακος».

Λίγο πριν την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον π. Ιάκωβο για το περιεχόμενο του λόγου του και συνεχάρη τους πιστούς για την πολυπληθή παρουσία τους στις λατρευτικές ευκαιρίες της περιόδου της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

TOP NEWS