Λιτάνευση «Παναγίας Ξενιάς» για την ανομβρία στον Αλμυρό

  • Dogma

Η ιερά Λιτανεία της «Παναγίας Ξενιάς» ξεκίνησε  με πορεία προς την κεντρική πλατεία του Αλμυρού και συνεχίστηκε προς τον  Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Αλμυρού. A

Λιτάνευση της Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνoς της Παναγίας Κάτω Ξενιάς, για να αντιμετωπιστεί η ανομβρία που πλήττει τη Μαγνησία, και τη Θεσσαλία ευρύτερα, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 15 Απριλίου στον Αλμυρό, έπειτα από αίτημα των αγροτών και την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.

Η υποδοχή της Ιεράς εικόνος πραγματοποιήθηκε έμπροσθεν του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Αλμυρού με επικεφαλής, τον Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Άνω Ξενιάς Αρχιμ. Νεκτάριο Υφαντίδη, παρουσία του Δημάρχου Αλμυρού κ. Δημητρίου Εσερίδη αλλά και πλήθος ιερέων της τοπικής μας εκκλησίας,  αγροτών και κατοίκων της  ευρύτερης περιοχής. Μετά την υποδοχή πραγματοποιήθηκε δέηση και Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Η ιερά Λιτανεία ξεκίνησε  με πορεία προς την κεντρική πλατεία του Αλμυρού και συνεχίστηκε προς τον  Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Αλμυρού. Aκολούθησε αυτοκινητοπομπή προς τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κροκίου, τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ευξεινουπόλεως και  κατέληξε στη συνέχεια στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Πλατάνου στους οποίους πραγματοποιήθηκε η σχετική  δέηση. Κατόπιν η  Ιερά εικόνα αναχώρησε για την Ιερά Μονή Κάτω Ξενιάς.

 

TOP NEWS