Λήξη πιλοτικού αγγλόφωνου εντατικού θερινού προγράμματος με θέμα την Ορθόδοξη Θεολογία

  • Dogma

«Διαλέξαμε αυτό το πρόγραμμα, για να μάθουμε περισσότερα για την Ορθοδοξία, τον τρόπο που διδάσκεται και τη δυναμική της προσέγγιση στον σύγχρονο κόσμο» ήταν η απάντηση που έδωσαν στον Πρόεδρο του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ οι φοιτητές που παρακολούθησαν το εντατικό Αγγλόφωνο πρόγραμμα του τμήματος.

«Διαλέξαμε αυτό το πρόγραμμα, για να μάθουμε περισσότερα για την Ορθοδοξία, τον τρόπο που διδάσκεται και τον τρόπο που βιώνεται, τον πλούτο της παράδοσής της και τη δυναμική της προσέγγιση στον σύγχρονο κόσμο» ήταν η απάντηση που έδωσαν στον Πρόεδρο του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ Καθηγητή Χρυσόστομο Σταμούλη οι φοιτητές που παρακολούθησαν το εντατικό Αγγλόφωνο πρόγραμμα του Τμήματος με θέμα «Learning about Orthodox Theology» κατά την τελετή λήξης.

Όπως είναι γνωστό το Τμήμα Θεολογίας του ΑΠΘ πραγματοποίησε το πρώτο Αγγλόφωνο πρόγραμμα που μέχρι σήμερα επιχειρήθηκε στα πλαίσια της Δομής ΔΙΑ ΒΙΟΥ του ΑΠΘ. Επίσης το μοναδικό μέχρι τώρα που υλοποιήθηκε στη χώρα μας, με στόχο τη γνωριμία ετεροδόξων ή και ομοδόξων μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψηφίων διδακτόρων με την Ορθόδοξη Θεολογία και τη διαχρονική ερμηνεία της από την ελληνόφωνη θεολογική σκέψη.

Σε αυτό το θερινό εντατικό Αγγλόφωνο πρόγραμμα, που διήρκησε 3 εβδομάδες (23 Ιουνίου-11 Ιουλίου), δίδαξαν καθηγητές του Τμήματος Θεολογίας με θεματολογία από την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη, την Πατρολογία, την Αγιολογία, τη Δογματική, την Κοινωνιολογία, την Ποιμαντική, τη Λειτουργική, το Κανονικό Δίκαιο, τη Βιοηθική, τη Χριστιανική Εκπαίδευση, την Επικοινωνία, τον Επανευαγγελισμό και την Οικουμενική κίνηση.

Συμμετείχαν οκτώ φοιτητές και φοιτήτριες από τις ΗΠΑ, την Ιταλία, τη Γερμανία, τη Ρουμανία, την Εσθονία και την Κίνα, οι οποίοι παρακολούθησαν ανελλιπώς τον κύκλο των μαθημάτων και έλαβαν αναλυτική βεβαίωση σπουδών που αντιστοιχεί σε 5 ECTS. Εξάλλου, παράλληλα με τις διαλέξεις οι σπουδαστές συμμετείχαν σε οργανωμένες εκπαιδευτικές επισκέψεις σε μνημεία του πολιτισμού της Μακεδονίας και χώρους Ορθόδοξης λατρείας.

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ