Λοιμωξιολόγος: «Θα κοινωνήσω με πίστη ότι δεν θα κολλήσω κορονοϊό»!

  • Dogma
κοινωνία

Σε δηλώσεις που αν μη τι άλλο θα προκαλέσουν εκατέρωθεν αντιδράσεις προχώρησε η γνωστή λοιμωξιολόγος, Ελένη Γιαμαρέλλου για τον κορονοϊό και την Θεία Κοινωνία.

Το ζήτημα έχει “φουσκώσει” τις τελευταίες ημέρες, ενώ έχει πάρει και πολιτική διάσταση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, είναι έξαλλος για το ότι δεν υπάρχει κάποια επίσημη οδηγία για τις Εκκλησίες, μιλώντας μάλιστα για “χριστιανοταλιμπανισμό”!

Ενώ, λοιπόν, η δημόσια συζήτηση “ανάβει”, η γνωστή λοιμωξιολόγος έκανε δηλώσεις στον Real fm που παρά την ιδιότητά της μοιάζουν περισσότερο… χριστιανικές, παρά επιστημονικές.

Τι δήλωσε η λοιμωξιολόγος

«Ανήκω σε αυτούς που θα πήγαιναν στην εκκλησία αλλά θα πρότεινα σε άτομα άνω των 65 ετών που έχουν καρδιοπάθειες, πνευμονοπάθειες, διαβήτη, προβλήματα με τα νεφρά ή σε ανοσοκαταστολή, μέχρι να εξελιχθεί η ιστορία και να μην έχει γίνει διασπορά κρουσμάτων, να παρακολουθούν τη θεία λειτουργία από το σπίτι τους από την τηλεόραση», δήλωσε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή «Τεντιμπόηδες» με τους Μάνο Νιφλή και Άκη Παυλόπουλο η καθηγήτρια λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ελένη Γιαμαρέλλου.

“Αδίκως έχει δημιουργηθεί ένα τέτοιο θέμα. Η θεία κοινωνία είναι ένα μυστήριο, όταν πηγαίνεις να λάβεις τη θεία κοινωνία δεν την παίρνεις από συνήθεια, τη λαμβάνεις γιατί είναι σώμα και αίμα Χριστού. Ή το πιστεύεις και κοινωνείς κανονικά ή δεν το πιστεύεις. Δεν υπάρχουν μεσοβέζικες λύσεις, κουταλάκια κλπ. Είμαι τελείως εναντίον αυτών. Αν το πιστεύουμε, δεν προκαλούμε την τύχη μας. Αν πιστεύω ότι αυτό μπορεί να με μολύνει, τότε δεν πιστεύω στο μεγαλύτερο μυστήριο. Τα άτομα που θέλουν να κοινωνήσουν δεν πρέπει να φοβούνται ότι από τη θεία κοινωνία μπορεί να μεταδοθεί ποτέ μικρόβιο, τόνισε η γνωστή λοιμωξιολόγος.

Τέλος, στην ερώτηση αν θα κοινωνούσε στην περίπτωση που στη θεία κοινωνία ο προηγούμενος πιστός είναι προσβεβλημένος από τον κορονοϊό, η κ. Γιαμαρέλλου απάντησε ότι «θα κοινωνήσω με πίστη στον Θεό ότι δεν κολλάω, όταν συμμετέχω σε ένα τέτοιο μεγάλο μυστήριο. Σας λέω αυτό που θα κάνω για τον εαυτό μου και το πιστεύω για όλους».

Πηγή: www.newsit.gr

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ