Η Λόλα Νταϊφά στον Αρχιεπίσκοπο

  • Dogma
Νταϊφά

Το λεύκωμα με τίτλο «Η Ελλάδα μέσα από 231 ιστορικά πιάτα (1863-1973 )» προσέφερε σήμερα στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο η κ. Λόλα Νταϊφά.

 

Η κ. Νταϊφά επισκέφθηκε το πρωί τον Αρχιεπίσκοπο, για να του προσφέρει το λεύκωμα που αποτελείται από φωτογραφίες διακοσμητικών ιστορικών πιάτων από την συλλογή της ίδιας. «Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου μάζευα αυτά τα πιάτα» σημείωσε η κ. Νταϊφά συμπληρώνοντας πως «ήθελα με αυτόν τον τρόπο να σώσω την Ελλάδα που έβλεπα ότι χάνεται».

29112016_ntaifa_4

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε την κ. Νταϊφά για την επίσκεψη, αλλά και για την προσφορά του λευκώματος. Η συλλογή που ανήκει στη Λόλα Νταϊφά περιλαμβάνει πιάτα που κατασκευάζονταν με μεράκι στη Σύρο, στον Πειραιά και στην Αθήνα και χρονολογούνται από το 1863 μέχρι και το 1973. Στην εικονογράφηση των μοναδικών αυτών πιάτων παρουσιάζονται γεγονότα που «σφράγισαν» η ιστορία της χώρας μας από τους αρχαίους χρόνους έως τη σύγχρονη Ελλάδα. Συναντάμε επίσης εμβληματικές προσωπικότητες που διαδραμάτισαν ρόλο πρωταγωνιστή, όπως τον Ρήγα Φεραίο, τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, τον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο, τον Σπύρο Λούη, τον Ελευθέριο Βενιζέλο, καθώς και μια πλειάδα βασιλέων, από τον Γεώργιο Α’ έως τον Κωνσταντίνο Β’. Την επιστημονική έρευνα της έκδοσης έχει αναλάβει η καθηγήτρια Κατερίνα Κορρέ-Ζωγράφου.

29112016_ntaifa_3 29112016_ntaifa_2 29112016_ntaifa_5

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

TOP NEWS