Μαίνεται η φωτιά στην Εύβοια: Έχει εκκενωθεί η Ι.Μ Παναγίας Μακρυμάλλης

  • Dogma
μακρυμάλλης

Για εκκένωση της Ιεράς Μονής Παναγίας Μακρυμάλλης, λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται στην Εύβοια, μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN TV.

«Το Μοναστήρι της Παναγίας Μακρυμάλλης για προληπτικούς λόγους έχει εκκενωθεί. Τρεις είναι οι Μοναχοί και μας ειδοποίησαν τα ξημερώματα, γύρω στις 3.30 με 4 π.μ» δήλωσε ο Μητροπολίτης Χαλκίδος.

Μια πραγματική οικολογική καταστροφή συντελείται εδώ και 12 ώρες στην Εύβοια. Η φωτιά, κοντά στα Ψαχνά, που ξεκίνησε τα ξημερώματα της Τρίτης (13.08.2019) καίει χωρίς σταματημό ένα παρθένο πευκοδάσος Natura, καταφύγιο άγριας ζωής. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ενισχύονται συνεχώς αλλά οι ισχυροί άνεμοι και ο πολύ πυκνός καπνός κάνουν το έργο τους πολύ δύσκολο.

Με εντολή του ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, εκκενώνονται δυοχωριά, Κοντοδεσπότι και Μακρυμάλλη. Από νωρίς άλλωστε οι κάτοικοι των δυο χωριών, όπως και του Σταυρού, είχαν ειδοποιηθεί να είναι έτοιμοι να απομακρυνθούν. Τα χωριά δεν κινδυνεύουν άμεσα είπε στον ΣΚΑΙ ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, αλλά θεωρήθηκε πως είναι καλύτερο για τους ίδιους να απομακρυνθούν.

Διαβάστε αναλυτικά για τη φωτιά στο www.newsit.gt

 

TOP NEWS