Μαρτίνος: Δεν έχω υποβάλει παραίτηση από το Άγιον Όρος – Αποχωρώ τον Σεπτέμβριο

  • Dogma
διοίκηση

Ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους διαψεύδει ότι υπέβαλε την παραίτησή του – «Θα είμαι κοντά στην Ιερά Κοινότητα και μετά την αποχώρησή μου»

«Δεν θα υπέβαλα παραίτηση εν μέσω της προεκλογικής περιόδου», δηλώνει στη Voria.gr, ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους, Θανάσης Μαρτίνος, σχολιάζοντας δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, σύμφωνα με τις οποίες έχει στείλει επιστολή παραίτησης στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Το διαψεύδω κατηγορηματικά. Δεν θα το έκανα όσο διαρκεί η προεκλογική περίοδος, ωστόσο έχω ενημερώσει αρμοδίως πως μόλις ολοκληρωθεί ο κύκλος της τετραετούς θητείας μου, τον Σεπτέμβριο, θα αποχωρήσω. Θα είμαι όμως πάντα κοντά στην Ιερά Κοινότητα και στο Άγιον Όρος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο εφοπλιστής Θανάσης Μαρτίνος διορίστηκε Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους τον Οκτώβριο του 2019, με αναπληρωτή Διοικητή τον Αρίστο Κασμίρογλου και είχε δηλώσει ότι αναλαμβάνει τη θέση αυτή αμισθί, γεγονός που οδήγησε την κυβέρνηση στο να καταθέσει σχετική τροπολογία.

«Είμαι 73 χρόνων και έχω αρκετές επαγγελματικές υποχρεώσεις, στις οποίες θα θέλω να αφοσιωθώ. Θεωρώ ότι η θέση του Πολιτικού Διοικητή του Αγίου Όρους είναι σημαντική, με πολλές υποχρεώσεις και πρέπει να οριστεί κάποιο πρόσωπο από τη Βόρεια Ελλάδα, που να είναι και κοντά για το ενδεχόμενο σοβαρού συμβάντος», είπε στη ο κ. Μαρτίνος και συμπλήρωσε: «υπάρχουν τέτοια πρόσωπα και αν ζητηθεί η γνώμη μου, θα πω ονόματα».

Πρόσθεσε επίσης ότι ακόμη και μετά την αποχώρησή του θα βρίσκεται δίπλα στην Ιερά Κοινότητα, αλλά και στο Άγιον Όρος συνολικά με τη φυσική του παρουσία, αλλά και μέσω της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας «Αιγέας», την οποία έχει ιδρύσει το 2015 μαζί με την σύζυγό του, Μαρίνα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Μαρτίνος έχει συζητήσει το θέμα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Παναγιώτη Πικραμμένο, που έχει την αρμοδιότητα για το Άγιον Όρος, στον οποίο και εξέφρασε την πρόθεσή του να αποχωρήσει μόλις συμπληρωθεί η τετραετία της θητείας του.

Πηγή: Voria.gr

TOP NEWS