Μαθητική επίσκεψη στον Δημητιάδος Ιγνάτιο

  • Dogma
δημητριάδος

Την επίσκεψη 25 μαθητών της Στ΄ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας δέχθηκε σήμερα στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος. Τους μαθητές συνόδευαν ο Διευθυντής κ. Στέφανος Πίος και οι Δάσκαλοι κ.κ. Δούκας Γκιοργκούδης και Ιωάννης Υδραίος.

Ο Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος καλωσόρισε τα παιδιά και αναφέρθηκε στις πολύτιμες εμπειρίες των δικών του παιδικών χρόνων, αλλά και στη σημασία των δασκάλων στη ζωή μας. Μίλησε για την ιστορία της Ν. Ιωνίας, που είναι συνδεδεμένη με την προσφυγιά και τις αλησμόνητες πατρίδες.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη σημασία της συνύπαρξης των μαθητών με μικρά προσφυγόπουλα στο σχολείο τους και στο πόσο σημαντικό είναι, όταν φύγουν από τα μέρη μας, να πάρουν μαζί τους τις καλύτερες εμπειρίες και να κρατήσουν τις καλύτερες αναμνήσεις από την αγάπη και την φιλοξενία μας.

Τόνισε ότι η στάση μας στηρίζεται στο πρότυπο και στο θέλημα του Θεού και εδράζεται στον τρόπο της αγάπης και της θυσίας με τις οποίες αγκάλιασε ο Χριστός τους ανθρώπους και κάλεσε τα παιδιά να μην ξεχνούν ότι ο κάθε άνθρωπος είναι μια ζωντανή εικόνα του Θεού: «γι’ αυτό, δεν πρέπει να ξεχωρίζουμε τους ανθρώπους από το χρώμα, από την καταγωγή τους, από την εργασία τους. Για τον Θεό, όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι, κρατώντας, όμως, ο καθένας τη μοναδικότητά του».

Στη συνέχεια, τα παιδιά ξεναγήθηκαν στους χώρους του Συνεδριακού Κέντρου και έλαβαν, ως ευλογία, από τον Σεβασμιώτατο μία Καινή Διαθήκη και ένα dvd με την ζωή του Χριστού.

δημητριάδος

 

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ