Μαθητική ημερίδα υπό την αιγίδα της Μητρόπολης Ιεραπύτνης

  • Dogma
Hμερίδα

Στους φιλόξενους χώρους του «Κέντρου Πολιτιστικής και Κοινωνικής Μέριμνας» της Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας, στην Ιεράπετρα, ξεκίνησε το Σάββατο 29 Απριλίου 2023 η 1η Μαθητική Ημερίδα Νομού Λασιθίου με τίτλο: «Το Λασίθι στο χθες, στο σήμερα και στο αύριο», η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Μητροπόλεως.

Η ημερίδα, ξεκίνησε με χαιρετισμούς του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου, του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λασιθίου κ. Αθανασίου Κατσακόλη, του Διευθυντή του 3ου Γυμνασίου κ. Χρυσοβαλάντη Ψαρουδάκη και του υπεύθυνου Καθηγητή του Γυμνασίου κ. Δημητρίου Χοϊλού, Θεολόγου, που είχε την πρωτοβουλία διοργάνωσης της καινοτόμου εκπαιδευτικής αυτής δράσης.  Στη Μαθητική Ημερίδα μετείχαν μαθητές από τα Γυμνάσια του Νομού Λασιθίου, από το 1ο Πειραματικό Λύκειο Θεσσαλονίκης και το 3ο Γυμνάσιο Βριλησσίων.

Μετά την προβολή μία σύντομης ταινίας για τη ζωή και τη δράση του Ιερέα των Λεπρών της Σπιναλόγκα και αδελφού της Ιεράς Μονής Τοπλού μακαριστού π. Χρυσάνθου Κατσουλογιαννάκη, στους μαθητές παρετέθη πρωινό κέρασμα. Στη συνέχεια όλοι μαζί οι μετέχοντες μαθητές και οι Καθηγητές μετέβησαν στο 3ο Γυμνάσιο, όπου είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν και να μάθουν πληροφορίες για την τοπική παράδοση και ιστορία του Ν. Λασιθίου. Μέσα από τη συμμετοχή τους σε εκπαιδευτικά παιχνίδια καθώς και escape rooms μπόρεσαν τα παιδιά να ζήσουν μια ανεπανάληπτη διαδραστική παιδαγωγική εμπειρία.

Την Ημερίδα πραγματοποίησε το 3ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας σε συνεργασία με τη Δ.Δ.Ε. Ν. Λασιθίου, το 3ο Γυμνάσιο Βριλησσίων και το 1ο Π.Π. Λύκειο Θεσσαλονίκης «Μ. Ανδρόνικος».
Η διοργάνωση τελούσε υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπολεως Ιεραπύτνης και Σητείας, η οποία μετά το πέρας των εργασιών παρέθεσε γεύμα σε όλους.

Οι συμμετέχοντες έφυγαν με τις καλύτερες των εντυπώσεων και την υπόσχεση πως η δράση θα πραγματοποιηθεί και την επόμενη χρονιά.

TOP NEWS