Μαζική συμμετοχή στον 4ο Δρόμο Αλληλεγγύης της Μητρόπολης Κατερίνης

  • Dogma
Κατερίνης

Mε μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 4ος Δρόμος Αλληλεγγύης της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και της  Ενορίας Αγίου Χαραλάμπους Κατερίνης σε συνεργασία με τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο Δρομέων Ν. Πιερίας «ΖΕΥΣ»,  τη Δευτέρα 28 Αυγούστου. Η φετινή διοργάνωση στήριζε το έργο του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Κατερίνης.

Εκατοντάδες δρομείς κάθε ηλικίας έτρεξαν τη διαδρομή των 5 χλμ στους συνοικιακούς δρόμους του Σιδ. Σταθμού Κατερίνης. Μία γιορτή ανθρώπινης θέλησης και αλληλεγγύης. Ένας αγώνας δρόμου διαφορετικός. Με μοναδικό κίνητρο την προσφορά, και τη χαρά της συμμετοχής. Τις πατρικές ευχές και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου μετέφερε σε όλους τους συμμετέχοντες ο Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους  π. Κυριάκος Κοκελίδης. Ο π. Κυριάκος αφού συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες, ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν με κάθε μέσο στον αγώνα. Από τη μεριά της η Αντιδήμαρχος Κατερίνης κα Πιπίτσα Μακρίδου-Παρτσαλίδου, ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Κατερίνης κ. Σάββα Χιονίδη, έκανε λόγο για το πλούσιο έργο της Ενορίας του Αγίου Χαραλάμπους, τα οφέλη του οποίου είναι πολλά και ουσιαστικά στην τοπική κοινωνία. Για την σημαντική συνεισφορά της τοπικής Εκκλησίας στο εκπαιδευτικό έργο του νομού αναφέρθηκε ο Προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Πιερίας κ. Δημήτριος Συριανίδης. «Πλήθος δρομέων και εθελοντών συμμετείχαν στη φετινή διοργάνωση με σκοπό την κάλυψη των σημαντικών αναγκών του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Κατερίνης», ανέφερε χαρακτηριστικά. Κλείνοντας, έδωσε συγχαρητήρια στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γεώργιο. στον π. Κυριάκο Κοκελίδη και σε όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία του αγώνα. Τέλος, ο Πρόεδρος του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δρομέων Ν. Πιερίας «ZEYΣ» κ. Αλέξανδρος Πούλιος μίλησε με θερμά λόγια για την εκδήλωση δηλώνοντας:  «Ο σύλλογος μας θα είναι πάντα συμπαραστάτης στις πρωτοβουλίες δρομικού χαρακτήρα της τοπικής ενορίας», ενώ δεν έκρυψε την ικανοποίησή του από την μέχρι τώρα συνεργασία του με τον π. Κυριάκο σε όλα τα επίπεδα αφού η έδρα και τα γραφεία του συλλόγου τυγχάνει να ανήκουν εντός της Ενορίας του Αγίου Χαραλάμπους Κατερίνης.

IMG_6859 IMG_6832 IMG_7032 IMG_7062
Όλη η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε με τη συμβολή δεκάδων εθελοντών σε όλη τη διαδρομή, πρόθυμους να βοηθήσουν. Στους νικητές δόθηκαν εικόνες του Αγίου Χαραλάμπους με συγκινητική στιγμή την απονομή ζωγραφιών των παιδιών του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Κατερίνης.

Βασικό συστατικό για ακόμη μια χρονιά για  την επιτυχημένη διοργάνωση ήταν η εθελοντική προσφορά  τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε υλικά μέσα. Κοινωνική  συνοχή, αλληλεγγύη, εθελοντισμός  και αγάπη σε όλο τους  το μεγαλείο. Οι διοργανωτές, ευχαριστούν όλους όσους συνετέλεσαν στην επιτυχία της διοργάνωσης. Ανανεώνουν δε το ραντεβού για του χρόνου.
Νικητές και Νικήτριες γενικής κατάταξης:

Άνδρες

1. Αλέξης Παπαλεξίου Σύλλογος Δρομέων  Βόλου με 16.51

.2. Συμεών Συμεωνίδης Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Ν. Πιερίας «ΖΕΥΣ» με 16.59

3. π. Θεόδωρος Περπερίδης Ο.Μ.Γ με 17.33

Γυναίκες

1. Κοζανίτη Ελένη ΓΑΣ Αρχέλαος Κατερίνης με 20.54

2. Σουλιώτου Αλεξάνδρα Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Ν. Πιερίας «ΖΕΥΣ» με 21.13

3. Αγαθαγγελίδου Αγγελική Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Ν. Πιερίας «ΖΕΥΣ» με 22.00

TOP NEWS