Με λαμπρότητα εόρτασε ο Ι. Ναός Αγίας Τριάδος στην Νυμφασία

  • Δόγμα

Λίγο πριν την περιφορά της ιεράς εικόνος έγινε και η προσφώνηση του Τοπικού Εκπροσώπου Νυμφασίας, κου Ιωάννη Παλούκου προς τον Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρο.

Το Σάββατο, 3 Ιουνίου 2023, πραγματοποιήθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της Πεντηκοστής, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρος, πλαισιούμενος από τον Αρχιμανδρίτη π. Αυγουστίνο Καραμπά, τον εφημέριο του Ιερού Ναού, π. Κωνσταντίνο Πισιμίση, τους εκ Νυμφασίας καταγόμενους, αντίστοιχα, ιερείς, π. Χρήστο Πετρόπουλο και Σωτήριο Χούσο, τον π. Νικόλαο Ντάβο, εφημέριο του Ιερού Ναού του Αγίου Τρύφωνος Βυτίνας και τον π. Χρήστο Κυριακόπουλο, Γενικό Αρχιερατικό επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας και εφημέριο του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου Κηφισιάς.

Δείτε εδώ : Κήρυγμα Μητροπολίτη Γόρτυνος κ.κ. Νικηφόρου στον Αρχιερατικό Εσπερινό της Πεντηκοστής στη Νυμφασία – YouTube

Λίγο πριν την περιφορά της ιεράς εικόνος έγινε και η προσφώνηση του Τοπικού Εκπροσώπου Νυμφασίας, κου Ιωάννη Παλούκου προς τον Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρο.

Δείτε εδώ : Προσφώνηση του Τοπικού Εκπροσώπου Νυμφασίας, κου Ιωάννη Παλούκου προς τον Μητροπολίτη κ.κ.Νικηφόρο – YouTube

Τους ύμνους της εορτής απέδωσαν θαυμάσια οι Ιεροψάλτες του Ιερού Ναού μας.

Κατά την εκκλησιαστική τάξη έγινε και η περιφορά της Ιεράς Εικόνος της Αγίας Τριάδος γύρω από τον ναό, με πλήθος κόσμου να ακολουθεί με θρησκευτική κατάνυξη την λιτάνευσης της Ιεράς Εικόνος.

Παράστησαν ως εκπρόσωποι Θεσμών, Αρχών και Συλλογικοτήτων, το Σάββατο, 3 Ιουνίου 2023, στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό και στη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία,  κ. Γεώργιος Παπαηλιού, του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο πρώην Υπουργός και επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης  της Π. Ε. Αρκαδίας, κ.Πέτρος Τατούλης, ο Δήμαρχος Γορτυνίας, κ. Ευστάθιος Κούλης, ο Αντιδήμαρχο Γορτυνίας, Δ.Ε. Βυτίνας, κ.Σταύρος Δημάκος, ο Τοπικός Εκπρόσωπος Κοινότητας Νυμφασίας, κ. Ιωάννης  Παλούκος, ο Τοπικός Σύμβουλος Κοινότητας Παναγίτσας, κ. Παναγιώτης Παλούκος, τον Υπεύθυνος Τύπου της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας, κ. Νικόλαος Αρβανίτης και η Πρόεδρος του Συλλόγου Οχθιωτών κ. Βανέσσα Μπουρνά.

TOP NEWS