Με λαμπρότητα εορτάστηκε η 103η επέτειος της Απελευθερώσεως των Ιωαννίνων

  • Dogma
ιωαννίνων

Οι εκδηλώσεις εορτασμού της 103ης επετείου της Απελευθερώσεως των Ιωαννίνων ξεκίνησαν το Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου, από το Στρατηγείο του Πολέμου 1912 – 13 στο «Χάνι Εμίν Αγά».

Στην έναρξη των εορτασμών της  103ης Απελευθερώσεως των Ιωαννίνων το Σάββατο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση, παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του τόπου. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος, μετά των υπολοίπων επισήμων, μετέβη στο Ηρώο Μπιζανομάχων στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων, όπου και τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των πεσόντων κατά τη διάρκεια των μαχών για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων και της Ηπείρου. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας παρευρέθη στην Πανηγυρική Εκδήλωση του Δήμου Ιωαννιτών για τα ελευθέρια της πόλεως, που έλαβε χώρα στην αίθουσα « Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος» της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας, και, κατόπιν, τέλεσε τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του συλλέκτη Χρήστου Μοσχανδρέου με τίτλο «Τρεις γενιές ζωγραφικής» στη Δημοτική Πινακοθήκη.
Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 21 Φεβρουαρίου, ο Σεβασμιώτατος κ. Μάξιμος λειτούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου. Ακολούθησε Δοξολογία επί της επετείου της απελευθερώσεως της πόλεως παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας, ο Σεβασμιώτατος συνόδευσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο χώρο, όπου έλαβε χώρα η μεγάλη παρέλαση στρατιωτικών και πολιτικών τμημάτων, με την οποία ολοκληρώθηκαν οι πανηγυρικοί εορτασμοί.

 

TOP NEWS