Με μεγάλη επιτυχία το «Σμυρνέικο Μινόρε» στο θέατρο Άλσους στη Βέροια

  • Dogma
βέροια

Υπό την αιγίδα της Μητρόπολης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 04 Σεπτεμβρίου το βράδυ στο θέατρο Άλσους στη Βέροια η μουσική εκδήλωση του Συλλόγου Μικρασιατών Νομού Ημαθίας με την ευκαιρία της επετείου των 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Στην αρχή της εκδήλωσης η πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Νομού Ημαθίας κ. Αναστασία Παυλίδου καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και κάλεσε τον Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονα να τιμήσει εκ μέρους του συλλόγου τον Υφυπουργό Οικονομικών και Βουλευτή Ημαθίας κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο για την στήριξη του στο έργο του συλλόγου.

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο Μικρασιάτης στην καταγωγή Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων, συνεχάρη τον δραστήριο Σύλλογο Μικρασιατών Νομού Ημαθίας και αναφέρθηκε στη μουσική εκδήλωση, η οποία με τούς ήχους των παραδοσιακών οργάνων και τη μελωδία της φωνής της σπουδαίας ερμηνεύτριας του σμυρνέικου και παραδοσιακού τραγουδιού, της Γλυκερίας, μας φέρνει στο νου τις πατρίδες της Μικράς Ασίας, που κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει. Μας ταξιδεύει σε τόπους με μακρά και σημαντική μου­σική παράδοση, που έχει αφήσει το ίχνος της στην ελληνική μουσική, ενώ ταυτόχρονα μας θυμίζει τον αντίκτυπο που είχε στον Ελληνισμό η μεγάλη αυτή εθνική καταστροφή, ο ξεριζωμός από τις πατρογονικές εστίες και η προσφυγιά.

GlykeriaVeria2022 2

TOP NEWS