Με περηφάνια και συγκίνηση ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου στο Αγρίνιο – Φωτο- Βίντεο

  • Dogma

Με υπερηφάνεια, σημαιοστολισμό,  Δοξολογία, κατάθεση στεφάνων και παρέλαση τιμά το Αγρίνιο την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου και τον Απελευθερωτικό Αγώνα.

Από το πρωί σήμερα ξεκίνησε το επίσημο πρόγραμμα με τις χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες των εκκλησιών  καθώς εορτάζεται και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου.

Η  έπαρση της ελληνικής σημαίας στην πλατεία Δημάδη έγινε στις 9.30 το πρωί. Υπό  τους ήχους του εθνικού ύμνου, τον οποίο παιάνιζε η Φιλαρμονική του Δήμου Αγρίνιου, η γαλανόλευκη πήρε τη θέση της στον ιστό.

Η Δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας Δαμασκηνού, τελείται παρόντος του δημάρχου Αγρινίου, εκπροσώπου της Κυβέρνησης, βουλευτών, αντιπεριφερείαρχη, εκπροσώπων των δημοτικών παρατάξεων και αυτοδιοικητικών αρχών, του πολιτικού κόσμου , των Σωμάτων Ασφαλείας, φορέων και συλλόγων και αντιπροσωπειών των μαθητών.

Η εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας έγινε από τον κ. Ευάγγελο Σύρρο, επίτιμο διευθυντή Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Ακολούθως θα τελεσθεί επιμνημόσυνη δέηση στην Πλατεία Μαρίας Δημάδη όπου από τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών θα γίνει και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Πεσόντων.

Η παρέλαση προγραμματίζεται να ξεκινήσει στις 11.30 π.μ. στην καθιερωμένη διαδρομή παρέλαση επί της οδού Παπαστράτου, Πλατείας Δημοκρατίας, πεζοδρόμου Χαρ.Τρικούπη με πέρας στη συμβολή των οδών Χαρ. Τρικούπη και Μακρή.

Πηγή: agrinionews.gr

TOP NEWS