Με πληθωρική συμμετοχή των πιστών η Αγρυπνία προς τιμήν του Αγίου Λουκά του Ιατρού στη Χαλκίδα (ΦΩΤΟ)

  • Dogma
Χαλκίδα

Την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016 το βράδυ, στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν του Αγίου Λουκά, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως της Κριμαίας του ιατρού.

Στην ακολουθία του Εσπερινού στην Χαλκίδα προεξήρχε ο Αρχιμ. π. Νικόδημος Ευσταθίου, Πρωτοσύγκελλος και Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως, πλαισιούμενος από τους Αρχιμ. π. Γρηγόριο Αθανασίου, κληρικό της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος και των Εφημερίων του Ιερού Ναού Αρχιμ. π. Συμεών Ηλιοδρομίτη – Προϊστάμενο και Διευθυντή του Γηροκομείου Χαλκίδος, Οικονόμο π. Ιωάννη Φαφούτη, Πρεσβύτερο π. Γεώργιο Καλαφάτη και τον Διάκονο της Ιεράς μας Μητροπόλεως π. Νεκτάριο Ευγενικό.

Agrypnia Ag. Louka 2016 008 Agrypnia Ag. Louka 2016 006 Agrypnia Ag. Louka 2016 005 Agrypnia Ag. Louka 2016 003

Στην ακολουθία του Όρθρου προσήλθε, προερχόμενος από την Βόρεια Εύβοια και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας μαζί με τους προαναφερθέντες Κληρικούς. Μάλιστα κατά την διάρκεια της Αγρυπνίας, εκατοντάδες πιστοί προσήλθαν για να προσκυνήσουν το απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου, το οποίο φυλάσσεται μόνιμα στον Ι. Ναό σε ειδικό προσκυνητάρι.

Agrypnia Ag. Louka 2016 002 Agrypnia Ag. Louka 2016 001

Λίγο πριν την Απόλυση ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε το κόλλυβο του Αγίου και απηύθυνε λόγο πνευματικού καταρτισμού αναφερόμενος στην μεγάλη εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου και στο βίο του νεοφανούς Αγίου Λουκά του ιατρού. Ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον προϊστάμενο του Ι. Ναού π. Συμεών, ο οποίος έχει καθιερώσει κάθε μήνα να τελείτε Ιερά Αγρυπνία για κάποιον τιμώμενο Άγιο της Εκκλησίας μας, αλλά και τους προσελθόντες πιστούς, που δίνουν πάντοτε το «παρόν» στις λατρευτικές αυτές συνάξεις. Όλη η Ιερά αγρυπνία μεταδόθηκε απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μ. Χαλκίδος στους 97,7 μεγακύκλους των fm.

TOP NEWS