Με συγκίνηση η Πάτρα τιμά την επιστροφή της Κάρας του Αποστόλου Ανδρέα

  • Dogma

Κατάμεστος ο ναός του Αποστόλου κατά τον Μέγα Εσπερινό στον οποίο χοροστάτησε ο μητροπολίτης Μαρωνείας κ. Παντελεήμων, ο οποίος μετέφερε ευχές του Οικουμενικού Πατριάρχη. Στην Πάτρα και ο μητροπολίτης Ζιχνών. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΔΟΓΜΑ

Λουδάρος Ανδρέας

ΠΑΤΡΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ | Ανδρέας Λουδάρος – Γιώργος Φερδής

Τα πενήντα χρόνια από την επιστροφή της Τίμιας Κάρας του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου τιμά φέτος η Πάτρα.

Μισό αιώνα μετά το μεγάλο αυτό γεγονός για την αχαϊκή πρωτεύουσα η πόλη τιμά τον προστάτη Άγιο της, σε κλίμα κατάνυξης.

Το απόγευμα, στον νέο ιερό ναό του Αγίου, τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα με συγχοροστατούντες τους μητροπολίτες Ζιχνών κ. Ιερόθεο και τον οικείο Πατρών κ.Χρυσόστομο.

Απευθυνόμενος προς τους πιστούς που είχαν γεμίσει τον Ναό του Αποστόλου ο μητροπολίτης Μαρωνείας μετέφερε τις ευχές και τις ευλογίες του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.

«Εκείνο που είναι το αγιότερο όλων στην πόλη σας, είναι η Τίμια Κάρα του ιδρυτού της Αποστολικής Εκκλησίας των Πατρών τόνισε ο κ. Παντελεήμων σημειώνοντας πως «Σήμερα όλη η Ελλάδα έχει στραμμένα και πρέπει να έχει στραμμένα τα μάτια της στον Άγιο Ανδρέα των Πατρών…».

Από τον θρόνο του περικαλούς ναού του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου ο μητροπολίτης Μαρωνείας σχολίασε και το θέμα των ανασκαφών στην Αμφίπολη αλλά και το θέμα του ονόματος του κρατιδίου της π.Γ.Δ.Μ.

«Αφήσαμε το όνομα της να το οικειοποιούνται άλλοι αλλά βλέπετε τώρα ότι από τα σπλάχνα της πατρώας μας γης βγαίνει η αλήθεια» είπε με νόημα ο κ. Παντελεήμων.

Οι εορτασμοί ξεκίνησαν το βράδυ της Παρασκευής με ιερά αγρυπνία στον παλαιό ιερό ναό του Αγίου, της οποίας προέστη ο επιχώριος μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος, με τη συμμετοχή πλήθους πιστών.

Σήμερα το πρωί το ιερό κειμήλιο εναποτέθηκε στον ναό για προσκύνημα.

Ο μητροπολίτης Πατρών απευθυνόμενος προς του κατοίκους της πόλης, αναφέρθηκε στην «μεγάλη ευλογία που έχει η Πάτρα να κατέχει την Κάρα του Αγίου Ανδρέα και στην πνευματική ευθύνη του Πατραϊκού λαού να κρατήσει ακέραιη τη διδασκαλία περι του μόνου και αληθινού Θεού την οποία παρέλαβε δια στόματος του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα».

Το πρωί της Κυριακής, θα τελεσθεί αρχιερατικό συλλείτουργο και το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη λιτάνευση της Τίμιας Κάρας δια ξηράς και θαλάσσης.

TOP NEWS