Με συγκίνηση το Αγρίνιο αποχαιρέτησε την Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου

  • Dogma
αιτωλίας

Με δάκρυα συγκίνησης πάνδημο το Αγρίνιο αποχαιρέτησε τον Ιερό Χρυσόστομο.

Λίγο πριν τις 11:30 το πρωί η Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, αναχώρησε από το Αγρίνιο για το Άγιο Όρος, ενώ εκατοντάδες κόσμου κατέφθαναν μέχρι και την τελευταία στιγμή να ασπαστούν το Ιερό Λείψανο.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, την ώρα που εξερχόταν του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού της Ζωοδόχου Πηγής, σήκωσε την Λειψανοθήκη ψηλά για να σταυρώσει όλους όσοι δεν είχαν προλάβει να προσκυνήσουν.

Την Τιμία Κάρα προσκύνησαν χιλιάδες πιστών που έφταναν στο Αγρίνιο και από τις γύρω περιοχές, ενώ το τετραήμερο 16 ως και 19 Νοεμβρίου ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός της Ζωοδόχου Πηγής έγινε σημείο αναφοράς των πολιτών που με υπομονή και προσευχή περίμεναν στις ουρές για να ασπαστούν την Τιμία Κάρα.

Ο Σεβασμιώτατος κ Δαμασκηνός, λίγο πριν αναχωρήσει η Τιμία Κάρα μίλησε στο ποίμνιό του φανερά συγκινημένος για το τετραήμερο πνευματικού συναγερμού που σήμανε η παρουσία του Αγίου Χρυσοστόμου δια της Τιμίας Κάρας του, και τόνισε ότι αυτές οι στιγμές τις οποίες οι πιστοί βρέθηκαν δίπλα στο Άγιο Λείψανο θα τους συνοδεύουν από δω και εξής, ενώ όσοι προσκύνησαν θα μεταφέρουν στα σπίτια τους την ευλογία.

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε Αρχιερατική θεία λειτουργία από τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνό. Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ μαζί με Βατοπαιδινούς πατέρες και τους ιερείς του ναού. (Διαβάστε σχετικά: Τελευταία Θεία Λειτουργία σήμερα ενώπιον της Τιμίας Κάρας του Ιερού Χρυσοστόμου στο Αγρίνιο (ΦΩΤΟ))

 

TOP NEWS