Με την Υπουργό Πολιτισμού συναντήθηκε συνοδική αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Κρήτης

  • Dogma
υπουργό

Αντιπροσωπεία  της Εκκλησίας Κρήτης, αποτελούμενη από τους Σεβ. Μητροπολίτες Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιο, Πέτρας καί Χερρονήσου κ. Γεράσιμο καί Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο, καί τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Πρόδρομο Ξενάκη, Αρχιγραμματέα της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, συναντήθηκε με την Εξοχ. κ. Λίνα Μενδώνη, Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Παναγίας Κυρίας των Αγγέλων Γωνιάς στο Κολυμβάρι Κισάμου, το Σάββατο, 5 Οκτωβρίου 2019.

Κατά τη συνάντηση επιδόθηκε στην Υπουργό Υπόμνημα με θέματα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής καί των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας Κρήτης, αρμοδιότητας του Υπουργείου Πολιτισμού, για την περαιτέρω προώθηση των απαραιτήτων διαδικασιών, στις αρμόδιες Υπηρεσίες, προκειμένου να ολοκληρωθούν και να υλοποιηθούν έργα συντήρησης και ανάδειξης Εκκλησιαστικών Μνημείων, σε ολόκληρη τη Μεγαλόνησο Κρήτη.

Η κ. Υπουργός ανέφερε ότι από πλευράς του Υπουργείου θα μελετηθούν οι προτάσεις και τα θέματα που κατατέθηκαν από την Εκκλησία Κρήτης και βεβαίωσε ότι θα εξαντληθεί κάθε περιθώριο συνεργασίας με την Εκκλησία της Κρήτης για τη στήριξη, αλλά και την ανάδειξη του Πολιτισμικού πλούτου των Θρησκευτικών Μνημείων της Μεγαλονήσου.

Μάλιστα, εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίησή της, κατά την επίσκεψή στο Μουσείο της Ιεράς Μονής Γωνίας, όπου θαύμασε τη μοναδικής αξίας συλλογή Ιερών Εικόνων και άλλων Εκκλησιαστικών Κειμηλίων καί τόνισε την αξία της δημιουργίας ανάλογων χώρων αναδείξεως του πλούτου της Παραδόσεως και της Ταυτότητας του Τόπου μας.

Η Αντιπροσωπεία εξέφρασε θερμές ευχαριστίες στην Υπουργό  για τη συνάντηση αυτή, μετά από σχετικό αίτημα της Εκκλησίας Κρήτης, κομίζοντας και τον χαιρετισμό του απουσιάζοντος στην Κωνσταντινούπολη, Σεβ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου, Προέδρου της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, και διαβεβαίωσε για τη διάθεση συνεργασίας και σύμπραξης με σκοπό τη διάσωση, τη διαφύλαξη και την προβολή των Εκκλησιαστικών Μνημείων της Μεγαλονήσου Κρήτης.

TOP NEWS