Μεγάλη διασπορά κορονοϊού μετά από χειροτονία σε μοναστήρι της Κοζάνης

  • Dogma
μοναστήρι

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές Αρχές της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης και συγκεκριμένα, στην τοπική κοινότητα του Εμπορίου έπειτα από θετικά κρούσματα του κορονοϊού που εντοπίστηκαν μετά από χειροτονία διακόνου στην Ιερά Μονή Κοσμά του Αιτωλού στην Άρδασσα.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του GRtimes.gr που επιβεβαιώνει και ο δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς, πέντε στελέχη του κλήρου μεταξύ των οποίων και κορυφαίοι ιερωμένοι της Μητρόπολης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, αμέσως μετά την εκκλησιαστική εκδήλωση.

Πηγές από την τοπική κοινωνία ανέφεραν ότι στη χειροτονία παραβρέθηκε και αρκετός κόσμος από το χωριό Εμπόριο Κοζάνης, με αποτέλεσμα να υπάρχει φόβος για μεγάλη διασπορά στην περιοχή, καθώς αρκετοί δεν φορούσαν μάσκα και δεν τήρησαν τα μέτρα προστασίας (αποστάσεις).

Rapid Test στην περιοχή
Στο πλαίσιο αυτό, άμεση ήταν η κινητοποίηση του ΕΟΔΥ, κινητές μονάδες του οποίου, κάνουν σήμερα rapid test με τη μέθοδο drive trhough στην περιοχή, ώστε να εξακριβωθεί πόσο βαρύ είναι το πλήγμα, σε αυτό το μικρό χωριό του δήμου Εορδαίας, όπως ανέφερε και ο κ. Πλακεντάς στο GRtimes.gr.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, ότι αυτή την ώρα συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος και αναμένεται να πάρει αποφάσεις, σχετικά με τον εορτασμό των Θεοφανείων, αν και η κυβέρνηση έχει ήδη προχωρήσει σε απαγόρευση εκδηλώσεων αγιασμού των υδάτων. Το παραπάνω περιστατικό και μάλιστα σε μια περιοχή που βρίσκεται παραπάνω από δύο μήνες σε lockdown, αποδεικνύει ότι ο κλήρος θα πρέπει να σκεφτεί καλά το τι θα πράξει.

“Έφυγε» και Αρχιμανδρίτης από κορονοϊό
Στο μεταξύ ακόμη ένας Αρχιμανδρίτης από την Κοζάνη εκοιμήθη πρόσφατα μετά από επιπλοκές της Covid-19, χωρίς ωστόσο να σχετίζεται με το παραπάνω περιστατικό. Ο εν λόγω Αρχιμανδρίτης, νοσηλεύτηκε για αρκετό χρονικό διάστημα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, ωστόσο δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ