Μεγάλη φωτιά στα Μέγαρα – Προληπτική εκκένωση της Ζάχουλης

  • Dogma
φωτιά

Φωτιά ξέσπασε στις 13.41 στα Μέγαρα. Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε στους κατοίκους του οικισμού Ζάχουλη Μεγάρων ώστε να απομακρυνθούν προληπτικά από την περιοχή. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στον οικισμό Ζάχουλη Μεγάρων εκκενώστε τώρα προς Αλεποχώρι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική η φωτιά είναι σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή της Βένιζας, Μεγάρων και για την κατάσβεσή της επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Επί τόπου επιχειρούν 45 πυροσβέστες, 2 πεζοπόρα τμήματα και 12 οχήματα.

Εστάλησαν 2 Air Tractors σε περιπολία και καταφθάνουν ένα Erickson, ένα ΑΒ215 και ακολουθούν 3 CL 215, ενα Erickson και 2 Air tractors.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Μέγαρα έχει προχωρήσει η ΕΛΑΣ λόγω της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στην περιοχή Βένιζα.

Συγκεκριμένα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην ανώνυμο οδό στο ύψος της συμβολής της με την επαρχιακή οδό Μεγάρων-Αλεποχωρίου με σήμανση προς άνω Αλεποχώρι.

Δήμαρχος Μεγαρέων στο newsit.gr: Δύσκολη η κατάσταση

Ιδιαίτερα ανήσυχος εμφανίστηκε μιλώντας στο newsit.gr ο δήμαρχος Μεγαρέων, Γρηγόρης Σταμούλης. «Είναι δύσκολη η κατάσταση, συνεχίζει να αναπτύσσεται το μέτωπο και δεν ξέρουμε τι μπορεί να γίνει. Επιχειρούν βέβαια μέσα της πυροσβεστικής και εναέρια και επίγεια και το τμήμα πολιτικής προστασίας του δήμου με υδροφόρες. Η περιοχή Ζάχουλη έχει διάσπαρτες εξοχικές κατοικίες, έχουμε στείλει την αστυνομία, έχει ειδοποιήσει τους κατοίκους να απομακρυνθούν. Η φωτιά δεν είναι πολύ κοντά στα σπίτια, προληπτικά γίνεται εκκένωση».

 

Η φωτιά στα Μέγαρα όπως φαίνεται από την Σαλαμίνα

⚠️ Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣

🆘 Αν βρίσκεστε στον οικισμό #Ζάχουλη #Μεγάρων εκκενώστε τώρα προς #Αλεποχώρι

‼️ Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας

Ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών

Οδηγίες αυτοπροστασίας ℹ️ https://bit.ly/32VyYzm

@pyrosvestiki

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου/ newsit.gr

TOP NEWS