Μεγάλη Πέμπτη στον Άγιο Σπυρίδωνα Κέρκυρας

  • Dogma
κερκύρας

Ο  Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, στην εσπερινή Θεία Λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης, λειτούργησε και ομίλησε στο Ιερό προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος.

Συλλειτούργησαν μαζί του, ο προϊστάμενος του ιερού προσκυνήματος πρωτ. π. Γεώργιος Βλάχος, ο νεοχειροτονηθείς πρεσβύτερος εξ Ουκρανίας, π. Ζαχαρίας, οι διάκονοι του Μητροπολίτου π. Ανδρέας και π. Δοσίθεος, και ο Διάκονος του προσκυνήματος π. Νικόλαος.

Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος προς το εκκλησίασμα, ομίλησε περί του νοήματος της Θείας Ευχαριστίας, την οποία παρέδωσε ο Κύριος μας κατά την τέλεση του Μυστικού Δείπνου, την αναγκαιότητα της μετοχής μας στο υπέρτατον μυστήριον της Θείας Ευχαριστίας, το οποίον μας καθιστά κοινωνούς θεία φύσεως, και την καθαρότητα την οποία πρέπει να έχουμε, προκειμένου να γίνουμε μέτοχοι των αχράντων μυστηρίων του Κυρίου μας.
Διότι ο Απόστολος Παύλος μας υπογραμμίζει, ότι η Θεία Ευχαριστία πρέπει να γίνεται δια την σωτηρία μας και την κοινωνία μας με τον Θεό, και όχι να γίνεται εις κρίμα η κατάκριμα, εκ της αναξιότητος μας και της αμετανοησίας μας. Τότε αντί να ωφελήσει και να γίνει φως και ζωή, μπορεί να μετατραπεί εις πυρ καταναλίσκον.

Στο τέλος, ευχήθηκε ο Σεβασμιώτατος με αυτή τη μετοχή μας στο υπέρτατο μυστήριο της Θείας ευχαριστίας, να βιώσουμε την αιματηράν θυσία της αγάπης του Θεού επί του Γολγοθά, και εκείθεν να προχωρήσουμε στην ανάσταση του Κυρίου μας, γενόμενοι μέτοχοι του ανεσπέρου φωτός Του.

TOP NEWS