Μεγάλη Συναυλία την Κυριακή από την Παιδική-Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα

  • Dogma
Συμφωνική Ορχήστρα

Μία μεγάλη και πρωτότυπη συναυλία θα πραγματοποιήσει την Κυριακή το απόγευμα στις 20:00 η Παιδική – Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα «Νίνα Πατρικίδου», με αφορμή την συμπλήρωση 25 χρόνων από την ίδρυσή της.

 

Η συναυλία, υπό την αιγίδα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, θα πραγματοποιηθεί στην Εθνική Λυρική Σκηνή (Ακαδημίας 59, Αθήνα) και η είσοδος θα είναι ελεύθερη, όπως άλλωστε συμβαίνει και στο σύνολο των εκδηλώσεων της Συμφωνικής Ορχήστρας, ενώ χορηγός επικοινωνίας είναι ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας 89,5.

Η Παιδική – Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα τέθηκε υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών από τις 20 Σεπτεμβρίου 2013, με απόφαση του Αρχιεπισκόπου. Με δεδομένο ότι η Παιδική – Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα είναι μη κερδοσκοπική και η προσφορά όλων σ΄ αυτήν ανιδιοτελής, ο Αρχιεπίσκοπος με χαρά έδωσε την αιγίδα της Ι. Αρχιεπισκοπής στη συγκεκριμένη προσπάθεια, που κύριο στόχο έχει τη διατήρηση του πολιτισμού και την ενασχόληση πολλών νέων σε μία ιδιαιτέρως ποιοτική δραστηριότητα. Την ευθύνη της λειτουργίας της έχει αναλάβει το Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Έτσι, η Αρχιεπισκοπή διαθέτει πλέον μια διεθνούς επιπέδου συμφωνική Ορχήστρα, η οποία μπορεί να καλύπτει καλλιτεχνικά σημαντικά γεγονότα της Εκκλησίας. Επιπλέον η προσπάθεια αυτή φανερώνει ότι η Εκκλησία μπορεί και πρέπει να σηκώσει ανάχωμα στην πολιτιστική και πολιτισμική ισοπέδωση της πατρίδας.

Μαέστρος και «ψυχή» της Ορχήστρας είναι η διεθνούς φήμης βιολονίστρια κα. Νίνα Πατρικίδου, η οποία δημιούργησε την ορχήστρα αυτή και προσφέρει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες της με ζήλο και αυταπάρνηση.

Πρόκειται για ένα μοναδικό ορχηστρικό νεανικό σύνολο που αποτελείται μόνο από παιδιά, σπουδαστές μουσικής, ηλικίας 7-18 ετών -χωρίς την σύμπραξη των δασκάλων τους ή επαγγελματιών- και οι περισσότεροι από αυτούς είναι κάτοχοι βραβείων και υποτροφιών διεθνών διαγωνισμών ή σπουδάζουν σε Μουσικές Ακαδημίες της Ευρώπης και της Αμερικής, δίπλα σε κορυφαίους δασκάλους και σολίστ.

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφία αρχείου

TOP NEWS