Μεσσηνίας Χρυσόστομος: «Να εφαρμοστεί η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού».

  • Δόγμα

Η παρουσία στυνομικών δυνάμεων εκτός των ναών δεν είναι ευχάριστη, παρ᾿όλα αυτά όμως, η Εκκλησία δεν έχει αρμοδιότητα και λόγο σε όσα αποφασίζει η Πολιτεία εκτός των ναών.

«Θεωρώ ότι πρέπει να εφαρμοστεί οπωσδήποτε η υποχρεωτικότητα αλλιώς δεν θα επιλυθεί το ζήτημα, δεν θα απαλλαγούμε από αυτό τον κίνδυνο, να αρρωστήσουν και να πεθάνουν άνθρωποι». Αυτά δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, σήμερα, Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2021, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στην πρωινή εκπομπή «Αταίριαστοι».

Ο κ. Χρυσόστομος, αναφερόμενος στα ισχύοντα μέτρα προστασίας εν όψει Χριστουγέννων, που εφαρμόζονται και στους ιερούς Ναούς, τόνισε ότι «κανένας δεν μπαίνει στην εκκλησία κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας, ούτε για ιδιωτική προσευχή χωρίς μάσκα, χωρίς να κρατούνται οι αποστάσεις και χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα της απολύμανσης με τα αντίστοιχα απολυμαντικά που έχουν ορισθεί» και συμπλήρωσε ότι η παρουσία στυνομικών δυνάμεων εκτός των ναών δεν είναι ευχάριστη, παρ᾿όλα αυτά όμως, η Εκκλησία δεν έχει αρμοδιότητα και λόγο σε όσα αποφασίζει η Πολιτεία εκτός των ναών.

Στην ερώτηση αν υπάρχουν ανεμβολίαστοι κληρικοί στη μητρόπολή του, ο κ. Χρυσόστομος απάντησε θετικά και συμπλήρωσε: «Αυτοί οι κληρικοί λειτουργούν από την στιγμή που δεν υπάρχει μια νομοθετική εξουσιοδότηση από μέρος του κράτους στο πως θα διαχειριστούμε εμβολιασμένους κληρικούς, εγώ δεν μπορώ, δεν έχω την δυνατότητα να εφαρμόσω κάποια μέτρα τα οποία θα αφορούν τους μη εμβολιασμένους» είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: Μη πληροφορίες από https://www.skai.gr/

TOP NEWS