Μεσσηνίας: «Ως Ζωοδόχος Πηγή μας καλεί να γινόμαστε κι εμείς ζωοδόχοι και ζωοπάροχοι προς τους συνανθρώπους μας»

  • Dogma
μεσσηνίας

Με την παρουσία πλήθους πιστών από όλη την Πελοπόννησο, τελέσθηκε το εσπέρας της Πέμπτης 28 Απριλίου, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Ζωοδόχου Πηγής στο Ιερό Προσκύνημα της Σγράπας Πυλίας.

Του πανηγυρικού εσπερινού προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος πλαισιωμένος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμ. Φίλιππο Χαμαργιά, τον εκ της Αρχιεπισκοπής Αθηνών παρεπιδημούντα Αρχιμ. Νεκτάριο Γαλαριώτη και κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας.

Κηρύττοντας το Θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε τους πιστούς να έχουν ως πρότυπο τους την Υπεραγία Θεοτόκο, η οποία, όπως χαρακτηριστικά είπε «ως Ζωοδόχος Πηγή μας καλεί να γινόμαστε κι εμείς ζωοδόχοι και ζωοπάροχοι προς τους συνανθρώπους μας.»

Τέλος πρό τού πέρατος της Ακολουθίας ευχαρίστησε τον προϊστάμενο του Ιερού Προσκυνήματος και Αρχιερατικό Επίτροπο Πύλου Αρχιμ. Ειρηναίο Γκουγκούνη για το όλο έργο που επιτελεί στην περιοχή και τους τοπικούς άρχοντες για την παρουσία και συμμετοχή τους στην πανήγυρη.

TOP NEWS