Μια μέρα πλούσια σε συναντήσεις

  • Dogma

Τα ραντεβού της Παρασκευής του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου ήταν δύο ταχυτήτων. Ο κ. Ιερώνυμος άρχισε αργά να δέχεται τον κόσμο που περίμενε να τον δει στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο καθώς είχε να αποχαιρετίσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Γιώργος Φερδής

Τα ραντεβού της Παρασκευής του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου ήταν δύο ταχυτήτων. Ο κ. Ιερώνυμος άρχισε αργά να δέχεται τον κόσμο που περίμενε να τον δει στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο καθώς είχε να αποχαιρετίσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Λίγο πριν ξεκινήσει όμως για το αεροδρόμιο δέχτηκε το πιο σημαντικό ραντεβού της ημέρας. Τον Μητροπολίτη Σπάρτης κ. Ευστάθιο ο οποίος μόλις είχε ολοκληρώσει την συνάντηση του με τον κ. Βαρθολομαίο στο Μεγάλη Βρετανία. Αμέσως μετά ο κ. Ιερώνυμος μετέβη στον Αερολιμένα να πει αντίο στον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Ακόμη, συναντήθηκε και με τον Υπουργό Παιδείας της Κύπρου κ. Κώστα Καδή, ο οποίος μετέφερε τα χαιρετίσματα του Αρχιεπισκόπου Κύπρου και τόνισε πως οι σχέσεις της Εκκλησίας με το Υπουργείο Παιδείας είναι διαχρονικές, ενώ εξέφρασε την χαρά του για την συνάντηση αυτή.

Από την μεριά του ο κ. Ιερώνυμος τόνισε πως οι σχέσεις με την Κύπρο είναι σχέσεις Μητέρας και παιδιού ευχόμενος στον νέο Υπουργό καλή θητεία.

Στην συνέχεια δέχτηκε τον Αρχιμανδρίτη Δαμιανό εκπρόσωπο του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα από τον οποίο δέχτηκε θερμές ευχές για την ονομαστική του εορτή.

Μια ευχάριστη συνάντηση είχε και με τον απερχόμενο Πρέσβη του Λιβάνου στην Αθήνα κ. Gebran Michel Soufan και της συζύγου του.

Ο κ. Πρέσβης μετά την λήξη της θητείας του, θεώρησε υποχρέωση του να ευχαριστήσει τον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας για την αρεστή συνεργασία που είχαν και πρόσθεσε ότι φεύγει από την Ελλάδα με τις καλύτερες εντυπώσεις για την Εκκλησία.


Κατα τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Υπουργό Παιδείας της Κύπρου


Ο κ. Ιερώνυμος με τον απερχόμενο Πρέσβη του Λιβάνου και τη σύζυγό του

TOP NEWS