Μηνιαία Ιερατική Σύναξη στη Μητρόπολη Φθιώτιδος

  • Dogma
φθιώτιδος

Την καθιερωμένη μηνιαία Ιερατική Σύναξή τους πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής 19 Οκτωβρίου, άπαντες οι Ιερείς των Αρχιερατικών Περιφερειών Λαμίας και Περιχώρων, Θερμοπυλών & Ροδίτσης, Υπάτης, Στυλίδος &  Πελασγίας.

Οι Ιερείς συγκεντρώθηκαν στην Μεγάλη Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πνευματικού – Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως  Φθιώτιδος και μετά την καθιερωμένη προσευχή ο Σεβασμιώτατος παρουσίασε το θέμα της συνάξεως, το οποίο ήταν «η ποιμαντική δράση των Ενοριών κατά τη νέα Εκκλησιαστική χρονιά  και το πνευματικό έργο της Ενορίας», όπως οι πνευματικές συνάξεις της Δευτέρας και της Τετάρτης, καθώς και  τα κατηχητικά σχολεία. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Ποιμενάρχης μας εκάλεσε τους Ιερείς να μείνουν αμετακίνητοι στις αρχές της  Εκκλησίας και της  Ορθοδόξου Ιεράς παραδόσεως και να μην  ακολουθούν την αποχρωματισμένη κοινωνία, να  διαφυλλάτουν  την Ιερότητα των Μυστηρίων του Θεού, να προσέχουν  τον μεγάλο κίνδυνο της εκκοσμικεύσεως και να συσφίξουν τις σχέσεις της Ενορίας .

Τους ενημέρωσε επίσης για διάφορα γεγονότα που θα λάβουν χώρα στην Ιερά Μητρόπολή μας στο άμεσο μέλλον , όπως για την φιλοξενία της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ιωάννου του Νηστευτού, την οποία θα φιλοξενήσει από το Σάββατο 20 Οκτωβρίου και επί δέκα ημέρες  ο Ιερός Ναός  του Αγίου Δημητρίου Λαμίας εν όψει της Εορτής του Αγίου Μεγαλομάρτυρος και Μυροβλύτου  και τους κάλεσε να παραστούν στην υποδοχή.

Επίσης τους ενημέρωσε για την κυκλοφορία του τόμου των  Πρακτικών της Ημερίδος για τον Εθνομάρτυρα Αθανάσιο Διάκο και του δίτομου έργου με τίτλο «Ποίμαινε τα πρόβατά μου» το οποίο αφορά την τέταρτη πενταετία της Αρχιερατικής Ποιμαντορίας του του Σεβασμιωτάτου στην Φθιωτική Εκκλησία.

Στην συνέχεια  ο Ποιμενάρχης μας συμβούλεψε τους Ιερείς να διαφυλάττουν την Εκκλησιαστική περιουσία των Ενοριών και από κοινού με τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως μας Αιδεσιμολ. π.  Νεόφυτο Ραφαηλίδη, τους ενημέρωσαν λεπτομερώς  για τους ισχύοντες νόμους περί των Δασικών χαρτών.

Ακολούθησε ευρεία πνευματική συζήτηση επί διαφόρων επικαίρων θεμάτων κατά την διάρκεια της οποίας οι Ιερείς κατέθεσαν τις ερωτήσεις τους.

Μετά το διάλλειμα για το πρωινό ακολούθησε το δεύτερο μέρος της συνάξεως κατά την διάρκεια του οποίου ο Σεβασμιώτατος  ενημέρωσε τους Ιερείς για διάφορα θέματα Διοικητικής και Ποιμαντικής φύσεως, τα οποία χρίζουν προσοχής και έδωσε τις κατάλληλες κατευθύνσεις. Τέλος  Σε όλους τους Ιερείς εδόθη φάκελος με έντυπο υλικό.

φθιώτιδος

TOP NEWS