Μηνιαία Σύναξη Εφημερίων Λαμίας και Περιχώρων

  • Dogma
σύναξη

Την καθιερωμένη μηνιαία Ιερατική σύναξη τους για το μήνα Νοέμβριο πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής 10 Νοεμβρίου οι ιερείς των Αρχιερατικών Περιφερειών Λαμίας, Λιανοκλαδίου, Υπάτης, Θερμοπυλών και Ροδίτσης,  Στυλίδος και Πελασγίας.

Η καθιερωμένη μηνιαία Ιερατική σύναξη, πραγματοποιήθηκε στη μεγάλη αίθουσα του Πνευματικού – Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

Οι ιερείς συγκεντρώθηκαν στις 9:00 το πρωί και μετά την καθιερωμένη προσευχή,  στο πρώτο μέρος της συνάξεως μετά από προτροπή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Νικολάου  ο π. Νικόλαος Κατσαρέλης, Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Λαμίας μετά από προτροπή του Ποιμενάρχου μας ανέγνωσε ένα άρθρο για τον άγιο Νεκτάριο «ο Άγιος Νεκτάριος Μητροπολίτης Πενταπόλεως», το οποίο συνέγραψε ο μαθητής της Ριζαρείου Σχολής και πνευματικό τέκνο του αγίου  μακαριστός π. Άγγελος Νησιώτης.

Μέσα από το συγκλονιστικό άρθρο του ο π. Άγγελος περιγράφει στους αναγνώστες , εμπειρίες και θαυμαστά γεγονότα  του αγίου του αιώνος μας Αγίου Νεκταρίου, όπως αυτός τον έζησε.

Ο Ποιμενάρχης Φθιώτιδος σχολιάζοντας το εν λόγο άρθρο χαρακτηριστικά ανέφερε, ότι ο άγιος Νεκτάριος είναι ένα τέλειος τύπος κληρικού και παράδειγμα αγιότητος που ακόμη συγκλονίζει την οικουμένη με τα θαύματά του.

Ακολούθησε διάλογος μεταξύ των ιερέων και του  Σεβασμιωτάτου,  στον οποίο οι ιερείς έθεσαν τα ερωτήματά τους και τους προβληματισμούς τους.

Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους έγινε ένα ολιγόλεπτο διάλειμμα για πρωινό κατά τη διάρκεια του οποίου ο Ποιμενάρχης μας είχε συνάντηση στο γραφείο του με όλους τους Αρχιερατικούς Επιτρόπους.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε το δεύτερο μέρος της συνάξεως όπου ο π. Αθανάσιος Κυρίτσης Ιδιαίτερος Γραμματεύς του Ποιμενάρχου μας ανέγνωσε ένα άρθρο του Ιεροκήρυκος π. Δανιήλ Αεράκη για την σωστή ευλαβική στάση με την οποία οι πιστοί πρέπει να εισέρχονται στον Ιερό Ναό.

Ακολούθησε σχολιασμός και ευρείς διάλογος μεταξύ των ιερέων και του Ποιμενάρχου μας.

Τέλος ο  Σεβασμιώτατος έδωσε στους ιερείς κατευθυντήριες οδηγίες για διάφορα θέματα ποιμαντικής και διοικητικής φύσεως, τους ενημέρωσε λεπτομερώς για την ομαλή διεξαγωγή του  Εράνου της Αγάπης, ο οποίος θα αρχίσει στις 19 Νοεμβρίου και  εδόθη σε όλους τους ιερείς φάκελος με έντυπο υλικό.

img_0008_88 img_0005_87 img_0004_100

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ