Μήνυμα συνεργασίας απέστειλε ο Αρχιεπίσκοπος

  • Dogma
Αρχιεπίσκοπος

Για ανάγκη συνεργασίας έκανε λόγο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος μιλώντας στους δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο «Ι. Καποδίστριας» της Κέρκυρας κατά την αναχώρησή του από το νησί σήμερα το πρωί.

«Ευχόμαστε οι αγώνες που γίνονται για την πατρίδα μας, η οποία αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες, να είναι καλοί και επιτυχείς. Να μην είναι μονομερείς, γιατί κάθε αγώνας ο οποίος έχει μονομέρειες και δεν έχει μία ποικιλότητα, δεν έχει σύνολο απόψεων, είναι καταδικασμένος» επεσήμανε ο Αρχιεπίσκοπος σημειώνοντας πως «σήμερα στην πατρίδα μας περισσότερο από κάθε άλλη εποχή, είναι ανάγκη όλοι μαζί να επισημάνουμε τα δύσκολα σημεία, τις δυσκολίες που υπάρχουν και όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να πάμε στην απέναντι όχθη. Αν έτσι λειτουργήσουμε, οι ευλογίες του Αγίου Σπυρίδωνος θα είναι πιο επιτυχείς».

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Κερκύρας, τις Αρχές του τόπου, αλλά και όλους τους Κερκυραίους για την υποδοχή και την φιλοξενία.

«Εδώ στην Κέρκυρα όλα ήσαν και είναι λαμπρά. Φεύγω με αυτή τη γενική διαπίστωση και επικεντρώνω τη σκέψη μου πρώτα από όλα στην ευλογία, στην αγιαστική δύναμη, την παρουσία του Αγίου Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα. Οι Άγιοι των νησιών, είναι σαν μία σκέπη πάνω σε αυτόν τον χώρο και το διαισθάνεται κανείς βλέποντας τη συμπάθεια, τον πόνο, την κατάνυξη, τη χαρά, στα πρόσωπα των ανθρώπων που μπαίνουν στον ναό και προσκυνούν» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος, ενώ υπογράμμισε πως «φεύγουμε οπλισμένοι με περισσότερη χαρά, με περισσότερη όρεξη για εργασία. Παίρνουμε σαν πρότυπο τον Άγιο Σπυρίδωνα, τον οποίο αξιωθήκαμε να λειτουργήσουμε και να προσκυνήσουμε, θα δώσουμε ό,τι μπορούμε περισσότερο, εργαζόμενοι για τους ανθρώπους που μας περιβάλλουν και έχουν ανάγκη από μας».

Ο Μητροπολίτη Κερκύρας κ. Νεκτάριος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο λέγοντας πως «εσείς μας δώσατε μεγάλη αγάπη, μας δώσατε πολλά, τα οποία με τη σκέψη σας και σύνεσή σας τα μοιράζετε από πείρα μέσα στην Εκκλησία και στον λαό Της. Χαιρόμαστε γι αυτό το οποίο είστε, αυτό το οποίο προσφέρετε και αυτό το οποίο αγωνίζεστε.

Ο Δήμαρχος Κέρκυρας κ. Κώστας Νικολούζος ανέφερε ότι η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου γέμισε χαρά το νησί και πως «τα μηνύματα που εκπέμψατε είναι πολύ σημαντικά για να ξεφύγουμε από αυτόν τον κλοιό του ατομισμού, του εγώ και να δούμε το εμείς. Να κοιτάξουμε την ενότητα, την αλληλεγγύη και όλοι μαζί να παλέψουμε για τις δύσκολες στιγμές που περνά η πατρίδα μας».

Ο Αρχιεπίσκοπος επισκέφθηκε την Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας με αφορμή την εορτή του Αγίου Σπυρίδωνος, πολιούχου του νησιού, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτη Συμεών Βολιώτη, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτοπρεσβύτερο Αδαμάντιο Αυγουστίδη και τον Διευθυντή της Αποστολής κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα.

Αποστολή: Μάκης Αδαμόπουλος

 

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ