Έλεος! Μηνύσαν τον π. Αντώνιο της «Κιβωτού του Κόσμου» για ρατσιστική συμπεριφορά

  • Dogma
αντώνιο

Μια κατάφορα άδικη επίθεση δέχτηκε η «Κιβωτός του Κόσμους» και ο ιδιαίτερα αγαπητός σε όλους για το έργο του πατέρας Αντώνιος. Μόνο οργή και πολλά ερωτηματικά μπορεί να εγείρει η μηνυτήρια αναφορά κατά της «Κιβωτού του Κόσμου», της οργάνωσης με την πλούσια ανθρωπιστική δράση που εδώ και πολλά χρόνια φροντίζει παιδιά που χρήζουν άμεσης βοήθειας, μεταξύ των οποίων και αρκετά προσφυγόπουλα, την οποία κατέθεσε το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι,  καταγγέλλοντας, αν είναιι ποτέ δυνατόν (!) ξενοφοβικές και ισλαμοφοβικές συμπεριφορές…

Στο στόχαστρο βρέθηκε, όπως ήταν φυσικό, και ο πάντα δραστήριος και ιδιαίτερα ευαίσθσητος σε ανθρωπιστικά θέματα  επικεφαλής της «Κιβωτού του Κόσμου», π. Αντώνιος Παπανικολάου. Ο άνθρωπος, ο  οποίος ανάμεσα στα πολλά παιδιά που «έχει δεχτεί στην αγκαλιά» του και έχει προσφέρει απλόχερα αγάπη και όχι μόνο,  ήταν και τα αδέρφια Αντετοκούνμπο

Ο Παναγιώτης Δημητράς, εκ μέρους του Παρατηρητηρίου, κατηγόρησε την «Κιβωτό του Κόσμου»,  για ρατσιστική συμπεριφορά, με αφορμή δύο επιστολές, η μια εκ των ήταν προς το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου…

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλονται η «Κιβωτός του Κόσμου» εξέφρασε την αντίθεσή της στη δημιουργία προαναχωρησιακού κέντρου κοντά σε εγκατάσταση της στο νησί της Χίου.

Πιο συγκεκριμένα, η αναφορά στρέφεται κατά του επικεφαλής της «Κιβωτού του Κόσμου», πατέρα Αντώνη Παπανικολάου, της δημοτικής συμβούλου της παράταξης «Χίος Μπροστά» κας Αγγελικής Παμπάλου, αλλά και  της εισαγγελέως Χίου Σπυριδούλας Σταυράτη.

Μάλιστα, το  Παρατηρητήριο στρέφεται και κατά της εισαγγελέως, καθώς όπως σημειώνεται στο κείμενο της μηνυτήριας αναφοράς  δεν άσκησε δίωξη για παλαιότερο κείμενο από την «Κιβωτό».

Στην αναφορά, που κατατέθηκε στη Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας στο πλαίσιο του αντιρατσιστικού νόμου, επισυνάπτονται δύο δημοσιεύματα με ημερομηνίες 22 Νοεμβρίου 2019 και 1 Ιουνίου 2017.

Το κείμενο της μηνυτήριας αναφοράς:

ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ/Τ.Κ.Ζ.Α.Ρ.

24 Νοεμβρίου 2019

Κυρίες/Κύριοι,

Σας υποβάλλουμε άλλη μια μηνυτήρια αναφορά, στα πλαίσια του προγράμματος του Παρατηρητηρίου Ρατσιστικών Εγκλημάτων, κατά της ΜΚΟ “Κιβωτός του Κόσμου” και του επικεφαλής της παπά-Αντώνη Παπανικολάου αναφορικά με δύο ξενοφοβικές και ισλαμοφοβικές επιστολές τους, το 2017 και το 2019, προς το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου (και άλλους φορείς), καθώς και κατά της δημοτικής σύμβουλου Χίου Αγγελικής Παμπάλου, η οποία εκπροσωπώντας την παράταξη της “Χίος Μπροστά” διάβασε την εν λόγω επιστολή στη συνεδρίαση της 22ης Νοεμβρίου 2019 του ΔΣ.

Με τις ρατσιστικές αυτές επιστολές “αντιτίθενται απόλυτα” στην κατασκευή δύο προαναχωρησιακών κέντρων κράτησης αλλοδαπών (ΠΡΟΚΕΚΑ) κοντά σε δομή της ΜΚΟ θεωρώντας τους μετανάστες δημόσιο κίνδυνο για τους ανήλικους που φιλοξενούνται στη δομή καθώς “η πλειοψηφία των μεταναστών είναι ενήλικοι και άγαμοι άνδρες, που προέρχονται από μουσουλμανικές χώρες με σημαντικές πολιτισμικές διαφορές (οπού π.χ. τα κορίτσια θεωρούνται γυναίκες σε αρκετά μικρότερη ηλικία) και ότι μεταξύ των κρατουμένων θα περιλαμβάνονται παράνομοι, εγκληματίες, πιθανώς, ακόμη και τρομοκράτες.

Η εμπειρία έχει αποδείξει ότι, δυστυχώς, αρκετά μεγάλη μερίδα του πληθυσμού των προσφύγων και μεταναστών, ίσως και λόγω των δυσμενών συνθηκών διαβίωσης τους, αλλά και άλλων λόγων, δεν είναι σε θέση να σεβαστεί τις ιδιοκτησίες που γειτνιάζουν με τους χώρους διαμονής τους και έχουν προξενήσει μεγάλες φθορές και κλοπές”. Όλα τα παραπάνω συνιστούν δημόσια υποκίνηση μίσους μέσω και του διαδικτύου.

Επίσης η παρούσα αναφορά στρέφεται και κατά της Εισαγγελέα για Ρατσιστικά Εγκλήματα Σπυριδούλα Σταυράτη για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος επειδή όταν της υποβλήθηκε η επιστολή της Κιβωτού του Κόσμου τον Ιούνιο 2017 με το ίδιο ακραία ξενόφοβο και ισλαμόφοβο περιεχόμενο δεν προχώρησε σε άσκηση ποινικής δίωξης, όπως δεν φαίνεται να έκανε το ίδιο και με το πρόσφατο ακραία ξενόφοβο και ισλαμόφοβο κείμενο της ΜΚΟ που ίσως να είχε αποτραπεί αν η ΜΚΟ είχε διωχθεί για το κείμενο του 2017, ενώ παράλληλα φέρεται, όπως λέει η ΜΚΟ, να έχει αναθέσει στην ισλαμόφοβη οργάνωση τη φιλοξενία περίπου 200 ασυνόδευτων ανηλίκων που προφανώς στην πλειοψηφία τους προέρχονται από μουσουλμανικές οικογένειες. Ακολουθούν τα δημοσιεύματα του “αστραπάρη” της 22 Νοεμβρίου 2019 και 1 Ιουνίου 2017.

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας καθώς και να μας ενημερώσετε για τον αριθμό πρωτοκόλλου που θα δώσετε στη μήνυση αυτή. Με τιμή, Παναγιώτης Δημητράς Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι Π

Με πληροφορίες από: Protagon.gr

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ