Μητρ. Φθιώτιδος: Στο Ναό της Παναγίας της Τήνου η Παναγία είναι ολοζώντανη

  • Dogma
Φθιώτιδος

Περίλαμπρα εορτάσθηκε η απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας στη Τήνο.

Των ιερών ακολουθιών προέστη ο Σεβασμίωτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος, κατόπιν προσκλήσεως του οικείου Ποιμενάρχου Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου του Β’, με την συμμετοχή των Κληρικών του Ιερού Ιδρύματος, παρεπιδημούντων Ιερέων και εκατοντάδων προσκυνητών που συνέρρευσαν στο Ιερό προσκύνημα της Παναγίας. Το εσπέρας, Δευτέρα 22 Αυγούστου χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό, κατά την διάρκεια του οποίου, σύμφωνα με το έθος και με την πρέπουσα Εκκλησιαστική τάξη εψάλλησαν τα εγκώμια προς την Υπεραγία Θεοτόκο. Προ της απολύσεως απευθυνόμενος ο Σεβασμιώτατος προς τους χιλιάδες προσκυνητές στο κήρυγμα του μεταξύ άλλων ανέφερε. « Στον ναό της Παναγίας της Τήνου η Παναγία είναι ολοζώντανη. Αυτό μου το εμπιστεύθηκε ο Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης όταν ήρθε στον Ιερό προσκύνημα της Παναγίας. Ο ναός αυτός είναι τόπος Θαυμάτων. Όλα τα θαύματα συντελούνται με την πίστη του ανθρώπου και την χάρη του Θεού». Στην συνέχεια ο Ποιμενάρχης  ανέφερε θαύματα τα οποία έζησε ο ίδιος ως αυτόπτης μάρτυς τον καιρό που υπηρετούσε ως Ιεροκύρηκας στον Ιερό ναό του Ιδρύματος. Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε η Παναγία να σκέπει, να φρουρεί και να διαφυλλάτει όλους.

αρχείο λήψης dsc_0123_2

Ανήμερα της Εορτής, Τρίτη 23 Αυγούστου ο Σεβασμιώτατος Χοροστάτησε στον Όρθρο και κατόπιν προηξήρχε της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας και ωμίλησε στο πολυπληθές εκκλησίασμα για το πρόσωπο της Παναγίας ως αμαρτωλών σωτηρία. Προ του τέλους της Θείας Λειτουργίας ο Ποιμενάρχης Φθιώτιδος , ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Σύρου – Τήνου κ. Δωρόθεο για τα φιλάδελφα αισθήματα αγάπης και σεβασμού, τον Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς νήσου Τήνου Πρωτοπρ. π. Γεώργιο Φανερό, τους Κληρικούς, τα μέλη της Διοικούσης Επιτροπής, τους Διοικητές των Σωμάτων Ασφαλείας, τους Ιεροψάλτες, Διακονητές και Επιμελητές του Ιερού Ιδρύματος για την φιλοξενία και την εύρυθμη λειτουργία του Ιερού Προσκυνήματος και ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά.

dsc_0085_1

Αμέσως μετά ο Αρχιερατικός επίτροπος Τήνου Πρωτ. π. Γεώργιος Φανερός , εκ μέρους του Σεβασμιώτατου Σύρου ,προσεφώνησε τον Σεβασμιώτατο και τον ευχαρίστησε για την ευλογητή παρουσία του. Στην Θεία Λειτουργίας παρευρέθησαν μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας και τα μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, οι Ενδοξότατοι Διοικητές του Στρατού, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, του Λιμενικού της Τήνου και πλήθους ευσεβών Χριστιανών από πολλές περιοχές της Ελλάδος και του εξωτερικού. Τις ιερές ακολουθίες του Εσπερινού, του όρθρου και της Θείας Λειτουργίας μετέδωσε ζωντανά ο Τοπικός Ραδιοφωνικός Σταθμός της Ιεράς  Μητροπόλεως.

dsc_0119_0

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ