Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου: Κρητικός έχτισε μια ρωσική εκκλησία στη Λαγούτα

  • Dogma

Κτήτορας, όπως μας είπαν κάτοικοι της περιοχής, είναι ο Ιωάννης Πλουμίδης συνταξιούχος Αστυνομικός που έχοντας ταξιδέψει στη Ρωσία και έχοντας φίλους από αυτή τη χώρα, θέλησε να χτίσει έναν ναό ρώσικης τεχνοτροπίας που του άρεσε ιδιαίτερα

Ο χαρακτηριστικός τρούλος, χρώματος χρυσού, «σήμα καταθέν» των ρωσικών ναών, ξεχωρίζει από απόσταση και σε…υποχρεώνει για μια στάση στον ιδιαίτερο αυτό, και ομολογουμένως εντυπωσιακό, ναό που βρίσκεται στον κάμπο της Μεσαράς, στην περιοχή του χωριού Λαγούτα Δήμου Μινώα Πεδιάδας.

Όπως αναφέρει η σελίδα Δια-SOS-τε τη Μεσαρά ο ναός που υπάγεται στην Iερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου & Βιάννου είναι αφιερωμένος στην Μεγαλομάρτυρα Αγία Χριστίνα και εορτάζει 24 Ιουλίου.

Κτήτορας, όπως μας είπαν κάτοικοι της περιοχής, είναι ο κ. Ιωάννης Πλουμίδης συνταξιούχος Αστυνομικός που έχοντας ταξιδέψει στη Ρωσία και έχοντας φίλους από αυτή τη χώρα, θέλησε να χτίσει έναν ναό ρώσικης τεχνοτροπίας που του άρεσε ιδιαίτερα.

Ο ναός αφιερώθηκε στην συγκεκριμένη Αγία προς τιμήν της γιαγιάς του κτήτορα Χριστίνας, η οποία αν και έκανε 6 παιδιά κανένα δεν έβγαλε το όνομα της και ο εγγονός της θεώρησε ότι άξιζε να την τιμήσει με ένα πολύ ξεχωριστό ναό που χτίστηκε σε κτήμα της οικογένειας του…

TOP NEWS