Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου: Θεμέλιος λίθος στον Ι.Ν Αγίας Παρασκευής πλησίον του νέου αεροδρομίου

  • Dogma
αγίας παρασκευής

Τους κληρικούς της Μητρόπολης Αρκαλοχωρίου, εκπροσώπησε στον πανηγυρικό εσπερινό ο Πρεσβύτερος Εμμανουήλ Καλομοίρης. Ακολούθησε ο Αγιασμός με την κατάθεση του θεμελίου λίθου για την ανοικοδόμηση του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής, πλησίον του νέου αεροδρομίου Καστελλίου, ο οποίος επιχωματώθηκε για τις ανάγκες του αεροδρομίου, μιάς και μετά απο πολλές προσπάθειες που έγιναν από την καθ’ […]

Τους κληρικούς της Μητρόπολης Αρκαλοχωρίου, εκπροσώπησε στον πανηγυρικό εσπερινό ο Πρεσβύτερος Εμμανουήλ Καλομοίρης.

Ακολούθησε ο Αγιασμός με την κατάθεση του θεμελίου λίθου για την ανοικοδόμηση του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής, πλησίον του νέου αεροδρομίου Καστελλίου, ο οποίος επιχωματώθηκε για τις ανάγκες του αεροδρομίου, μιάς και μετά απο πολλές προσπάθειες που έγιναν από την καθ’ ημάς Ιερά Μητρόπολη δεν υπήρχε η δυνατότητα μεταφοράς του Ναού.

Στην τελετή παρέστησαν μεταξύ άλλων: ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Παύλος Μπαριτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κ. Νίκος Συριγωνάκης, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ.Μανόλης Φραγκάκης, ο Προεδρος της Ν.Δ Ηρακλείου κ. Βαγγέλης Καρκανάκης, εκπρόσωποι φορέων, κληρικοί της Ι. Μητροπόλεως και πλήθος κόσμου από το Αρκαλοχώρι, τα Ρουσσοχώρια και την ευρύτερη περιοχή.

Ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας ευχαρίστησε εγκαρδίως τους παρισταμένους και όλους όσοι συνέβαλαν στην έναρξη της ανοικοδόμησης του ναού, ιδιαιτέρως δε τον Δήμο Μινώα Πεδιάδος, τον Δήμαρχο κ. Μανόλη Φραγκάκη και το Δημοτικό Συμβούλιο που προχωρούν στην παραχώρηση του οικόπεδου για την ανοικοδόμηση του Ναού όπως και τον εφημέριο της Ενορίας Πρωτοπρεσβύτερο Πέτρο Ψυλλάκη. Ευχαρίστησε επισης τον Αντιδήμαρχο Ηρακλείου κ. Ιωάννη Αναστασάκη ο οποίος τελικά ανέλαβε την μελέτη ανοικοδόμησης του ναού.

Ο Ποιμενάρχης κ. Ανδρέας ανακοίνωσε επίσης, πως με τη χαρη Του Θεού τα Ιερά εγκαίνια του Ναού θα τελεστούν στις 26 Ιουλίου 2023.

TOP NEWS