Μητρόπολη Χαλκίδος: Μεταφορά Τράπεζας Τροφίμων

  • Dogma
τράπεζας

Γνωστοποιείται ότι η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, από την Δευτέρα 16 Απριλίου 2018 μεταφέρθηκε και θα λειτουργεί σε νέα διεύθυνση στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46, το οποίο διέθεσε δωρεάν προς χρήση το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ι. Ναού Αγίας Παρασκευής Χαλκίδος, όπου και ανήκει, για τους εν ανάγκη αδελφούς μας, οι οποίοι εξυπηρετούνται από την Τράπεζα. 

Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας  Τροφίμων παραμένουν οι εξής:

Δευτέρα και Τετάρτη: 10.00 – 14.00

Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή: 16.00 – 20.00

Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων αποτελεί δραστηριότητα του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος και δημιουργήθηκε πολύ πριν την οικονομική κρίση, με σκοπό τη θεραπεία των ενδεών αδελφών μας σε τρόφιμα και ενδύματα.

Η Τράπεζα συντηρείται και λειτουργεί από το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο, αλλά στηρίζεται κυρίως στις αυτοπροαίρετες προσφορές των χριστιανών, οι οποίες είναι απολύτως απαραίτητες για να επιτελεσθεί επιτυχώς αυτό το έργο, το οποίο αφορά όλη την Τοπική Κοινωνία μας, αφού κατά το περυσινό έτος 2017 η Τράπεζα διέθεσε Τρόφιμα σε 1.800 οικογένειες, Δέματα καί Τρόφιμα σε 775 οικογένειες, Ενδύματα σε 432 οικογένειες, 24.553 είδη (12.000 κιλά περίπου) Τροφίμων και 346,5 λίτρα λάδι σε 3.007 συνανθρώπους μας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, με αισθήματα πατρικής ευγνωμοσύνης, ευχαριστεί όλους εκείνους, Κληρικούς και Λαϊκούς, οι οποίοι προσφέρουν προς την Τράπεζα Τροφίμων της Ιεράς Μητροπόλεως, είτε απευθείας, είτε μέσω των ειδικών καλαθιών που υπάρχουν στα Super Markets της Πόλεώς μας, όπως και τα τοπικά Μ.Μ.Ε. για την πάντοτε πρόθυμη πληροφόρηση των ανθρώπων ως προς το επιτελούμενο έργο της Εκκλησίας και την αναμετάδοση των εκκλήσεων του Μητροπολίτου για προσφορά αγάπης προς τους πτωχούς.

τράπεζας

 

TOP NEWS