Μητρόπολη Χαλκίδος: Πλήθος κόσμου αποχαιρέτισε την «Παναγία Σουμελά»

  • Dogma
παναγία σουμελά

Παρουσία του Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και εν μέσω πυκνής συρροής προσκυνητών, την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023, το πρωί, πραγματοποιήθηκε η αναχώρηση της θαυματουργού ι. εικόνας της Παναγίας «Σουμελά», από τον Ενοριακό Ι. Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κανήθου Χαλκίδος

Παρουσία του Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και εν μέσω πυκνής συρροής προσκυνητών, την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023, το πρωί, πραγματοποιήθηκε η αναχώρηση της θαυματουργού ι. εικόνας της Παναγίας «Σουμελά», από τον Ενοριακό Ι. Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κανήθου Χαλκίδος, όπου παρέμεινε από τις 7 έως τις 14 Ιουνίου 2023, για την Ι. Μονή Σουμελά στο Βέρμιο Ημαθίας όπου φυλάσσεται.

Ο Σεβασμιώτατος, πριν την αναχώρηση της ι. εικόνας, τέλεσε δέηση ενώπιόν της και εν συνεχεία ευχήθηκε, η Υπεραγία Θεοτόκος να είναι ακοίμητη πρέσβειρα υπέρ όλων των προσκυνητών Της και υπέρ πάσης ψυχής προς τον Σωτήρα μας Ιησού Χριστό.

Αμέσως μετά, σε ατμόσφαιρα συγκινήσεως η ιερά εικόνα ήρθη από το θρόνο της και ο Προϊστάμενος της Ενορίας Αρχιμ. Θεοφύλακτος Τσαγκάρης ανέλαβε την επανακομιδή της στην Ι. Μητρόπολη Βεροίας.

TOP NEWS