Μητρόπολη Χαλκίδος: Υποδέχεται τα λείψανα των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης

  • Dogma
ραφαήλ

Η Μητρόπολη Χαλκίδος, με ιδιαίτερη χαρά προετοιμάζεται για την άφιξη των Ιερών Λειψάνων των Νεομαρτύρων Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, τα οποία φυλάσσονται στην ομώνυμη Ιερά Μονή στην Λέσβο της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης. 

Η τελετή υποδοχής των Ιερών Λειψάνων, θα πραγματοποιηθεί στα προπύλαια του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κανήθου Χαλκίδος την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019, στις 18:00 το απόγευμα, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος θα χοροστατήσει στον Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό, ο οποίος θα τελεστεί.

Την επομένη ημέρα, Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019 θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό η Θεία Λειτουργία στην οποία θα ιερουργήσει ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος εκείνη την ημέρα συμπληρώνει δεκαεπτά χρόνια από την ημέρα της Ενθρονίσεώς του στην Καθέδρα της Ιεράς μας Μητροπόλεως (12.1.2002).

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, τον θείο λόγο θα κηρύξει ο Αρχιμ. Ιωσήφ Κατσούρας – Ηγούμενος της Ι. Μονής Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σκιάθου.

Η Τιμία Κάρα θα παραμείνει για προσκύνημα έως το πρωί της Κυριακής 27 Ιανουαρίου 2019, ενώ ο Ιερός Ναός όλες αυτές τις ημέρες θα παραμένει καθημερινά ανοικτός από τις 7.30 το πρωί έως τις 21.00 το βράδυ και θα τελούνται συνεχώς Ιερές Ακολουθίες, σύμφωνα με το συνημμένο πρόγραμμα.

TOP NEWS